Timisoara

Aperitive vs Digestive: Secrete pentru festinuri începute cu un zvac de tărie

Aperitive vs Digestive: Secrete pentru festinuri începute cu un zvac de tărie

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
885

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

O masă bogată nu este completă de cele mai multe ori fără o băutură bună! Dar ce și, chiar mai important, când putem să bem o tărie de calitate în cadrul unui festin veritabil? Să încercăm un aperitiv, un digestiv, sau ambele? Care este totuși diferența între cele două? Pentru a te ajuta să te hotărăști și ca să eviți eventualele confuzii, îți punem la dispoziție următorul material care să te pună în tema.De acum nu vei mai confunda aperitive cu digestivele și vei știi exact când trebuie servite. Oaspeții tăi vor aprecia cu siguranță și cunoștințele tale, nu doar ritualul de servire și calitatea băuturii. Poftă bună!

Aperitive


Așa cum probabil ai dedus datorită denumirii, aperitivele se beau doar înainte de masă, scopul fiind de a induce pofta de mâncare. Totuși, este mai mult vorba despre deschiderea palatului și a dispoziției, decât a apetitului. De obicei aperitivul este un alcool ușor, dulceag, neapărat servit cu gheață. Pentru decor poate fi garnisit cu o felie de fruct și servit cu un antreu.

Ca exemple de băuturi ce se încadrează în categoria aperitiv putem menționa un dry sherry, un martini sau un gin tonic. De asemenea, putem include vermutul sau chiar șampania și vinul dulce, cu aciditate moderată și conținut scăzut de alcool. Desigur, poți încerca și băuturi inedite precum amestecurile de plante ierboase, și anume vermutul combinat cu felii de turmeric la care se adaugă o linguriță de sirop.

Digestive


Cunoscute drept digestivo sau amaro în Italia, aceste băuturi au ca scop principal facilitarea digestiei, așadar vor fi servite la finalul mesei după ce festinul s-a încheiat. Dacă funcția principală a aperitivului era să ofere o deschidere a apetitului și a palatului, digestivul facilitează tranzitul intestinal care a fost probabil îngreunat de o masă copioasă. Totuși, atenție mare, digestivul nu este o băutură de desert, fiind mai puțin dulce și având o mai mare concentrație de alcool.

De departe cele mai bune digestive sunt bitterele și ierbaceele servite fără gheață. În afară de cele mai sus menționate ai putea servi drept digestiv o varietate de coniacuri, palinka, vinuri licoroase, grappa, limoncello, lichioruri distilate și unele cocktailuri. Ești în criză de inspirație și nu știi ce să servești? Poți comanda coniac aici.

În funcție de zona geografică diferă și alegerile în ce privește digestivul. Francezii preferă brandy-urile, italienii bitterul amaro, grappa dulce sau lichiorul, spaniolii vinurile licoroase și nemții digestivele aromate din ierburi.

Când și cum se servesc aperitivele și digestivele?

Regulile nu sunt foarte stricte în ce privește consumarea acestor băuturi, dar măcar nu le inversa. De obicei, aperitivele se servesc cu aproximativ 30 sau 60 de minute înainte de începerea mesei. Pe de altă parte, digestivele se servesc după desert sau după platoul cu brânzeturi care servește drept punct de încheiere al mesei respective. Pentru servirea lor se recomandă ca acestea să fie la temperatura camerei, în pahare mici și în cantități nu mai mari de 60 ml.

Sperăm că îți va folosi ghidul nostru și că-ți vei impresiona oaspeții cu ritualul impecabil de servire a aperitivelor și digestivelor, ritual pe care acum îl poți și susține cu lux de argumente.

Sursa foto: pexels.com/photo/clear-glass-with-brown-liquid-3645478/

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro