Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Simpozion judetean "Unitatea de credinta si de neam"

Simpozion județean "Unitatea de credință și de neam"

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 6 ani si 2 saptamani
Vizualizari
818

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

UNITATEA DE CREDINȚĂ ȘI NEAM- SIMPOZION JUDEȚEAN
Anul 2018 este anul omagial al Unității de credință si neam. Simpozionul județean organizat de Grădinița P.P. Troița în colaborare cu Școala Gimnazială Sf. Antim Ivireanul din Timișoara a oferit un cadru de prezentare și diseminare a activităților desfășurate la clasă și care au cinstit obiceiurile, tradițiile românești, evenimentele istorice și personalitățile care fac cinste neamului nostru.
Cele două secțiuni ale simpozionului au cuprins un număr de 50 de lucrări care pe lângă bunele practici realizate la clasă au cuprins și studii personale ale cadrelor didactice privind implicarea Bisericii în dezvoltarea societății românești. Proiectele didactice și tematice: Micul creștin, Noi suntem români, Mari valori ale neamului- Mihai Eminescu, La mulți ani, România! sunt exemple prin care este demonstrat stimularea interesului copiilor mari și mici pentru valorile strămoșești, cele ce ne definesc ca neam și țară. Proiecte educaționale ca Bucuria sărbătorilor de iarnă, Prieteni prin credință, Bucurie dăruim, bucurie noi primim, Identitate și spiritualitate românească vin în completarea acțiunilor de învățare, printr-o educație non-formală care arată preocuparea cadrelor didactice de a împărtăși și a completa noțiuni a ceea ce însemnă valoare tradițională românească.
Dacă la nivelul preșcolar obiectivele vizau descrierea şi identificarea elementelor locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuim sau cultivarea comportamentelor moral-religioase, la ciclurile superioare obiectivele sunt mai direcționate spre experimentarea trăirilor, a interpretărilor de colinde sau cântece patriotice, să-și exprime impresiile față de activitățile desfășurate și implicit să-și însușească sentimentele trăite.
Secțiunea a doua cuprinde lucrări ale cadrelor didactice care subliniază implicarea Bisericii în viața societății românești. Aflăm din rezumatele primite cum că strămoșii alături de preoții noștri au fost legați de acest pământ, l-au iubit, l-au apărat au construit o nouă societate așa cum a fost înțeleasă în momentele istorice respective și Biserica a fost și este cea care, a transmis oamenilor, de-a lungul timpului, repere pentru a-și organiza și trăi viața valorificându-și aptitudinile în sensul împlinirii proprii și spre binele acestei societății.
Simpozionul organizat se doreste a fi o modalitate de promovare a educației formale și non-formale promovate la nivel preuniversitar. Dacă atât elevii cât și profesorii își valorifică eforturile pe fondul unei stări de bine prin acțiuni moral civice de calitate atunci apar atitudinile pozitive față de învățare. Atitudinile formate pe calitatea produsului învățat duc la formarea de aptitudini specifice. Aptitudinile catalizate de transferul corect al experienței conduc la obținerea de comportamente de învățare. Vorbind despre istoria unui neam, despre tradițiile sale, despre spațiul său cultural cum să nu obții performanțe școlare. Iată ce am urmărit și ce considerăm că vom promova în edițiile viitoare.

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro