Timisoara

Dubla campioana balcanica

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 4 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
517

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Atletismul timisorean a iesit din nou in evidenta datorita performantelor obtinute de Adeina Pastor, cel mai bun produs al sau din ultimii ani. Tanara sporiva de doar 16 ani a obtinut doua titluri la Campionatele Balcanice rezervate juniorilor de categoria I, competitie desfasurata de curand in Grecia, la Schimatari. Eleva antrenorului emerit Ioan Damaschin s-a impus in probele de 200 si 400 metri, stabilind totodata noi recorduri personale. De asemenea, Adelina a cucerit medalia de argint cu stafeta Romaniei in cursa de 4x400 metri, devenind inca de pe acum principala candidata la titlul de sportiva a anului in judetul Timis.
In finala probei de 200 metri, talentata atleta timisoreana a oprit cronometrul dupa 24.38 secunde, iar la 400 metri a fost inregistrata cu timpul de 54.45 secunde. Performantele sale sunt cu atat mai mult de apreciat in conditiile in care a alergat impotriva unor adversare cu doi ani mai in varsta.
Aceste ultime succese vin sa completeze un sezon perfect, in care Adelina Pastor a reusit sa mai obtina doua titluri balcanice la junioare II, si mai ales medalia de bronz la Campionatele Mondiale. In plus, tot in 2009, sportiva legitimata la CSM Timisoara si LPS Banatul a castigat titlurile de campioana nationala la junioare I si II in probele sale favorite (200 si 400 m), dar si bronzul cu echipa Romaniei la stafeta de 400x300x200x100 metri de la Festivalul Olimpic al Tineretului European desfasurat la Tampere.
In luna decembrie, Adelina Pastor va reprezenta Romania la Campionatul Mondial Scolar, intrecere care va avea loc la Beirut, in Liban.