Timisoara

Duel unic in baschetul timişorean

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 7 ani si 2 saptamani
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
652

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Timişoara a avut ocazia să vadă un adevărat regal de baschet cu ocazia partidei dintre BC şi Timba, reprezentele Banatului în prima ligă de baschet masculin. O rivalitate sportivă, frumoasă, care a generat un spectacol deosebit pentru cei circa 2000 de spectatori care au văzut meciul de la faţa locului. Echipa mai experimentată, Baschet Club Timişoara s-a impus, dar BC Timba Timişoara nu a fost cu nimic mai prejos.
Partida a început spectaculos, cu triţe de ambele părţi şi cu nişte "urşi" curajoşi care vroiau să facă meciul turului. A fost 26-21 pentru Timba după primul sfert, iar băieţii lui Bogdan Murărescu se luptau pentru fiecare minge, dorind să arate că pot oricând să se ridice la nivelul adversarului. Şi în sfertul secund, "oaspeţii" au avut iniţiativa, dar "leii" au reuşit să egaleze după 20 de minute, 41-41. Timba a reuşit apoi să se mai menţină în avantaj până spre finalul sfertului 3, după care iniţiativa a aparţinut gazdelor. Excelenţi sub panou, elevii lui Srdjan Jovanovic au intrat în avantaj în ultimul sfer, 57-51. Cele 7 triţe reuşite de Atomic-Zlatko & Co. în ultimul sfert a făcut ca diferenţa să se mărească, iar la final rezultatul să arate un oarecare dezechilibru faţă de ce s-a petrecut pe parchet. S-a terminat 86-61, după un meci ce a făcut o bună propagandă baschetului. BC Timişoara arată ca o echipă pregătită să atace titlul, chiar dacă are debuturi slabe de meci, în timp ce Timba demonstrează că locul ei e în prima ligă.
Remarcaţi
Ca de obicei, Zlatko Jovanovic a fost imperial. 22 de puncte şi 6 pase decisive pentru fundaşul BCT-ului, care rămâne jucătorul de bază al vicecampioanei. Archie este şi el o piesă de rezistenţă, reuşind şi de această dată un meci excelent. 19 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive şi 3 capace incredibil de spectaculoase. Delvon Johnson a reuşit un double-double cu care şi-a ajutat mult echipa, 16 puncte şi 13 recuperări. De cealaltă parte, Jordan Glynn a fost om de bază în trupa lui Murărescu, acesta reuşind 15 puncte şi 6 recuperări. Johnson şi Huckaby au riscat mult, au aruncat mult, au făcut şi spectacol, dar se putea şi mai bine, ambii reuşind câte 12 puncte cu 5 recuperări.