Timisoara

Echipa de liceeni YouthBank lanseaza al VII-lea an al programului in Timisoara

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
247

Voteaza & Distribuie

Descriere

COMUNICAT DE PRESĂ YOUTHBANK TIMIȘOARA
Echipa de Super Eroi YB 2016-2017 se prezintă!

Timişoara, vineri, 18 noiembrie 2016, ora 12:00 - Conferinţă de presă la Librăria Cărturești Mercy.
Fundaţia Comunitară Timişoara lansează oficial cel de-al VII- lea an al programului YouthBank Timişoara.

O nouă echipă de super eroi își începe anul acesta călătoria de a aduce la realitate idei inovatoare. De la tineri pentru tineri, suntem în căutarea proiectelor ce ne vor îmbunătăți comunitatea! Echipa YouthBank Timișoara este formată din 19 elevi cu vârste între 14 și 18 ani ai liceelor C.D. Loga, Ana Aslan, Grigore Moisil, William Shakespeare și Spiru Haret.

Programul YouthBank este coordonat şi implementat la nivel local de către Fundația Comunitară Timișoara. YouthBank Timișoara este parte a rețelei YouthBank România, rețea coordonată de Fundația pentru Implicarea Tinerilor (FIT) și susținută de Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și Kaufland România. Între anii şcolari 2009 -2015, programul a fost implementat în Timişoara de către Asociaţia Bee Active.

În aceşti 6 ani, YouthBank a ajuns cu materiale promoţionale în 35 licee, 105 liceeni şi-au depus candidatura pentru echipa YouthBank Timişoara şi 54 dintre ei au făcut sau încă fac parte din echipă. YouthBank Timişoara a organizat 10 evenimente speciale, de la spectacole de teatru la concerte şi licitaţii. Liceenii din Timişoara au depus 66 de proiecte pentru fondul YouthBank dintre care au fost finanţate 34 proiecte, în valoare totală de 35.000 euro. Proiectele finanţate au avut în jur de 75.500 de beneficiari direcți şi indirecţi.

Programul YouthBank urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor comunitare implementate de către liceeni. Tinerii care participă la acest program au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilități care îi vor ajuta în viitoarea lor viață profesională, precum: lucrul în echipă, gândirea antreprenorială, gestionarea de bugete, comunicarea relevantă şi organizarea de evenimente. La finalul unui an YouthBank tinerii ajung să se conecteze cu comunitatea în care trăiesc, înțeleg cum funcționează aceasta și cum pot interveni pentru a face o schimbare socială.

Echipa YouthBank Timişoara, aflată în plină campanie de atragere de fonduri, își propune să strângă suma de 5.000 € până la sfârșitul lunii februarie 2017. În acest scop echipa YB va folosi două mecanisme de atragere de fonduri: solicitări directe de la companii locale şi organizarea a două evenimente speciale despre care veţi afla mai multe la conferinţa de presă de vineri. Toate fondurile generate prin intermediul acestor mecanisme vor intra în fondul YouthBank și vor fi utilizate la finanțarea proiectelor implementate de către liceenii timișoreni.

Sponsori: Intel, Movidius
Parteneri instituționali: Asociația Bee Active, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Muzeul Satului Bănăţean
Parteneri culturali: Librăriile Cărturești
Parteneri media: TVR Timișoara, Radio Timișoara, altRadio, Ziua de Vest

***

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale. Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) a sprijinit extinderea unei rețele de parteneri locali și echipe locale. Astăzi programul funcţionează în 11 oraşe din ţară: Alba Iulia, Bacău, Cluj-Napoca, Făgăraş, Galaţi, Odorheiu Secuiesc, Reghin, Ploieşti, Satu-Mare, Sibiu şi Timişoara.