Timisoara

Echipa Timisoara 2021 si invitatii sai s-au intalnit cu Exclenta Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Presedintele Romaniei

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 ani si 2 saptamani
Vizualizari
320

Voteaza & Distribuie

Descriere

Echipa Timișoara 2021 și invitații săi s-au întâlnit cu
Exclența Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României

Echipa executivă a Asociației „Timișoara - Capitală Culturală Europeană” s-a întâlnit azi, 3 octombrie, cu Excelența Sa, domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României și cu reprezentanți ai instituțiilor culturale, ai operatorilor culturali independenți, ai mediului universitar și liceal și ai autorităților publice. Întâlnirea colocvială a adus în dialog recenta reușită a Timișoarei, câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și experiența Sibiului 2007.
Rezumatul celor cinci ani de muncă la dosarul de candidatură a fost prezentat Președintelui, iar discuția a continuat cu prezentarea câtorva proiecte viitoare incluse în proiectul candidaturii cu care Timișoara s-a prezentat în fața juriului european în data de 16 septembrie. S-a vorbit despre publicul deja interesat de evenimentele culturale - care trebuie să funcționeze ca un pol de atragere pentru publicul mai puțin interesat - și despre îndrăzneala de a duce cultura și către periferia orașului. Accentul a fost pus pe marile teme ale proiectului Timișoara 2021, și anume: Oameni, Locuri și Conexiuni reunite sub sloganul Luminează orașul prin tine!
Mesajul Președintelui pentru echipa Timișoara 2021și pentru instituțiile publice și operatorii culturali a fost foarte clar și a conținut câteva dintre momentele trăite pe cont propriu pe vremea când , din funcția de primar al Sibiului, a fost implicat în implementarea proiectului de Capitală Culturală Europeană în 2007.
„Timișoarei i se întâmplă cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unui oraș, iar asta îl va schimba din temelii. Aveți misiunea de a transforma un oraș într-o scenă și să o faceți atât de bine încât ceea ce propuneți din punct de vedere cultural să fie de interes atât pentru comunitatea locală, cea națională, dar și pentru europenii care practică turismul cultural. […] Din experiența pe care am avut-o la Sibiu în 2007, știu că nu trebuie să faci lucruri senzaționale pentru a reuși, dar e nevoie ca tot ceea ce faci să faci bine. Oricât de buni am fi, dacă nu avem o echipă nu vom avea realizări notabile”, a transmis Președintele României.
Timișoara a fost numită Capitală Culturală Europeană vineri, 16 septembrie 2016. Dosarul candidaturii, la care echipa Asociației a lucrat încă din anul 2010, a avut la bază conceptul „Shine your light/ Light up your city” (Luminează orașul prin tine). Activitatea Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021” poate fi urmărită pe site (www.timisoara2021.ro), pe Facebook (www.facebook.com/timisoara2021eu) și pe Instagram (www.instagram.com/timisoara2021).