Timisoara

Emil Kindlein si microfoanele de argint alaturi de alti artisti la London Analogue Festival 2014

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
452

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe pagina de web a London Analogue Festival a fost lansat de curând comunicatul de presă pentru ediţia din acest an a festivalului. Comunicatul pomeneşte alături de artişti internaţionali ca Terry King, Josep Maria Ribas Prous, Jono Pomodore pe artistul timişorean Emil Kindlein care a fost invitat la Londar să expună seria microfoanelor de argint. Surpriza este cu atât mai mare cu cât informaţia apare pe site în limba româna împreună cu variantele în engleză, italiană, spaniolă şi franceză.

Microfoanele de argint sunt un concept unic, realizate de Emil Kindlein în vechea tehnică de bijuterie. Tradiţia meşteşugului familiei Kindlein începe în 1929 când bunicul său Peter Kindlein a finalizat perioada de ucenicie ca aurar şi argintar. Erich Kindlein, tatăl lui Emil, a fost ucenic în atelierul tatălui său dar mai apoi în anii 60-70 a devenit tehnician electronist. Emil Kindlein s-a dezvoltat ca muzician fără a neglija continuarea meşteşugului. Microfoanele de argint sunt rezultatul experinţei unei tradiţiei a trei generaţii: bijutier, electronist, muzician.

„Întotdeuna am fost atras de munca cu mâinile. Împreună cu un nume bun am moştenit mâini iscusite. Sigur că îmi place să cânt la diferite instrumente dar nu voi renunţa niciodată să lucrez cu foc, cu ciocanul, cu pila etc. Târziu după ani buni de activitate muzicală am vrut să duc mai departe tradiţia de bijutier a familiei. Adevărata relaţie meşter-ucenic am avut-o însă cu D-nul Gigi Tăuş care mi-a fost mentor în dezvoltarea mea ca argintar.” Emil Kindlein

De anul acesta London Anlogue Festival (LAF) este partener cu Analog Mania festival similar care are loc la Timisoara. Mai mult decat atat, la LAF 2014 au fost selectati mai multi artisti timisoreni. Va vom informa despre aceasta imediat ce vor fi listate numele pe site-ul oficial www.analoguefestival.com.