Timisoara

Emotii pentru judoka romani! S-au pus pe masa biletele pentru Rio 2016

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 9 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
579

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Sportivii judoka români își continuă drumul spre calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din anul 2016, iar în luna februarie participă la nu mai puțin de patru turnee. Și Corina Căprioriu, bănățeanca din Lugoj va participa la două dintre competiții, ea dorind să prindă din nou avionul pentru Jocurile Olimpice, așa cum a făcut-o și la ultima ediție, atunci când a fost un nume important la categoria ei, câștigând argintul olimpic.
Este vorba despre trei turnee open europene, la care câștigătorul primește 100 puncte în clasamentul IJF, precum și primul Grand Prix al anului, la Dusseldorf, unde învingătorul este răsplătit cu 300 puncte. Perioada de calificare se va încheia în luna mai 2016. Primii 22 judoka (câte un sportiv din fiecare țară) la masculin și primele 14 la feminin se vor califica direct la JO.
După cum informează un comunicat remis AGERPRES, la Openul European de la Sofia, din perioada 7-8 februarie, sunt prezenți nouă judoka din țara noastră: Alexandra Pop, Violeta Dumitru, Denisa Ungureanu (toate la cat. 48 kg), Oana Nicolaescu, Cristina Matei (ambele la cat. 52 kg), Ștefania Dobre (57 kg), Renata Bucătari (63 kg), Cristian Bodîrlău (81 kg) și Vlăduț Simionescu (+100 kg).
La Openul European de la Oberwart (Austria), din 14-15 februarie, în competiție feminină sunt prezente șase românce: Violeta Dumitru, Monica Ungureanu (ambele cat. 48 kg), Roxana Ioancă, Andreea Chițu (ambele la 52 kg), Corina Căprioriu, Loredana Ohâi (ambele la 57 kg).
În Openul European de la Roma, din 14-15 februarie, vor concura doi judoka, Cristian Bodîrlău (81 kg) și Vlăduț Simionescu (+100 kg).
La Grand Prix-ul de la Dusseldorf, din 21-22 februarie, România este reprezentată de opt sportivi: Monica Ungureanu, Violeta Dumitru (ambele la cat. 48 kg), Andreea Chițu, Alexandra Pop (ambele la 52 kg), Corina Căprioriu, Loredana Ohâi (amândouă la 57 kg), Cristian Bodîrlău (81 kg) și Vlăduț Simionescu (+100 kg).