Timisoara

Enrico Cannata

Detalii

Categorie
Articole arta/cultura
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Vizualizari
2187

Voteaza & Distribuie

Descriere

Enrico Cannata a absolvit studiile Conservatorului de Stat ,,G. Verdi“ din Torino cu A. Danesin. Apoi s-a perfectionat cu P.-L. Graf in cadrul Academiei Internationale Superioare de Muzica „L. Perosi“ din Biella. A urmat si cursuri de perfectionare cu flautisti de renome precum A. Persichili, C. Klemm, M. Larrieu, A. Marion, A. Nicolet, J. Gaiway, J. P. Rampal. Pentru muzica contemporana, in special cu P.Y. Artaud.

Castigator a mai multor concursuri internationale si premii, dupa ce a cantat in Orchesra Sinfonica della RAI din Torino si Orchestra Sinfonica S. Cecilia din Roma a imbratisat cariera solistica. In timpul activitatii sale (peste 1000 concerte) desfasurate atat in Italia cat si in strainatate, a avut intodeauna consensul criticii care l-a definit „...un artist eclectic, rafinat si in alegerea programelor“.

Compozitorul Goffredo Petrassi a declarat: „…Enrico Cannata are zboruri interpretative de inalta calitate, sunet aristoratic, frazare fara cusur...Un artist complet...“ A realizat inregistrari pentru RAI, Antenne 2, Radio Vaticana si a imprimat pentru casa discografica EDI-PAN. Curiozitatea sa muzicala l-a impins mereu spre domenii dintre cele mai diferite: muzicologia dramaturgia operistica si practica filologica instrumentala a muzicii vechi. A fost consultat muzical al prestigioasei asociatii Messa degli Artisti din Vatican, este deseori invitat in colocvii muzicale internantionale si in jurii ale cuncursuri de flaut.

Din 1997 tine cursuri de flaut si de muzica de camera, iar din 2001 si de estetica muzicala, in cadrul Facultatii de Muzica din Timisoara. In 2003 a publicat un Manual de interpretare a Muzicii secolului al XVII-lea.