Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

3 modalități rapide de a face rost de capital de lucru pentru afacerea ta afectată de criza COVID-19

3 modalități rapide de a face rost de capital de lucru pentru afacerea ta afectată de criza COVID-19

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
745

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Capitalul este esențial pentru desfășurarea oricărei afaceri, aflându-se la baza oricărei inițiative private. Fie că este vorba de finanțe proprii sau împrumuturi, lichiditățile sunt, pentru întreprinderile de orice natură, asemenea sângelui pentru organismele biologice.

Pandemia COVID-19 a condus la o veritabilă criză în domeniul afacerilor, multe sectoare de business confruntându-se cu dificultăți majore de menținere a activității și chiar de supraviețuire. Mai mult, afacerile au fost forțate să-și regândească strategiile inițiale și să se plieze pe noi zone și moduri de operare, neexplorate înainte.

Concentrarea antreprenorilor în această perioadă dificilă pe optimizarea fluxurilor monetare poate rezulta în reducerea costurilor care nu sunt absolut necesare, îmbunătățirea serviciilor oferite clienților, dar deschide și calea către recâștigarea cotelor de piață pierdute și a creșterii mai rapide a profiturilor odată ce piața se va stabiliza după ieșirea din criză.

Iată câteva idei care te-ar putea ajuta să crești cantitatea capitalului de lucru dacă te afli în impas cu afacerea ta

  • Concentrează-te cât mai mult pe trecerea către prezența digitală

Nu ar trebui să fie prea greu de dedus că odată cu restricțiile de mobilitate mediul online a devenit, cu atât mai mult, locul unde poți găsi potențialii clienți. Chiar și înaintea pandemiei, trendul digital se putea estima din numărul tot mai mare de device-uri mobile achiziționate de populație.

Optimizarea prezenței tale online poate îmbunătăți semnificativ eficiența eforturilor de promovare a business-ului pe care îl ai. Nu mai este suficient să ai un site web sau o pagină de facebook și să consideri că ai bifat și acest aspect.

Eforturile tale trebuie să se concentreze pe optimizarea site-ului pentru device-urile mobile, a furnizării de conținut actualizat, a îndeplinirii tuturor cerințelor standardelor SEO (search engine optimization), precum și pe campanii de marketing digital bine targetate care să-ți aducă produsele sau serviciile oferite sub ochii clienților cărora te adresezi. Vei salva astfel destul de mulți bani pe care ar fi trebui să-i investești în canalele de publicitate clasică - destul de costisitoare.

  • Optimizează costurile cu flota auto

După cum se știe, deținerea unui autovehicul este o sursa continua de cheltuieli: asigurări, revizii tehnice periodice, ITP-uri, piese și consumabile, impozite. Cu atât mai mult, aceste cheltuieli pot exploda dacă deții o flotă de astfel de vehicule necesare operării afacerii tale.

Unul din mijloacele prin care poți face rost rapid de un capital de lucru suplimentar este să apelezi la beneficiile serviciului de lease back, prin care poți vinde autovehiculele unei societăți din acest domeniu, dar te vei putea folosi în continuare de ele, contra unei sume lunare fixe. Una din societățile de top din acest domeniu este Businesslease.ro care are drept scop asigurarea unui mai bun control asupra costurilor asociate flotelor de vehicule ale companiilor.

  • Reevaluează-ți planul de business

Cu siguranță că după pandemie lucrurile nu mai arată așa cum erau înainte. Chiar dacă modifici unele strategii de business pe care le aplicai cu efecte pozitive anterior, situația poate fi atât de schimbată în ceea ce privește, de exemplu, noul comportament al consumatorilor sau chiar sferele lor de interes, încât să fie nevoie de schimbări drastice.

Începe prin a evalua planul de business inițial cu o atenție specială asupra produselor și serviciilor care îți aduc cele mai bune marje de profit și a acelora care nu mai sunt atât de productive. Întreabă-te dacă poți renunța la acestea din urmă pentru a aloca capital suplimentar în dezvoltarea celor dintâi. De asemenea, încearcă să afli noile preferințe ale consumatorilor și să vezi dacă nu ai putea dezvolta business-ul și în acea direcție.

În concluzie, pandemia, care a cauzat o criză economică de proporții, nu trebuie privită doar ca un dezastru în domeniul business-ului ci și ca o oportunitate de adapatare la noile realități economice prin care afacerea ta va ieși mai puternică și mai pregătită pentru a fructifica noile oportunități.

Sursa foto: pixabay.com

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com