Timisoara

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

Ziua Mondială a Refugiatului: Salvați Copiii România a asistat, în ultimele 12 luni, 1.600 de copii nevoiți să se refugieze, pentru a-și salva viața

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 6 ani si 9 luni
Vizualizari
886

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ziua Mondială a Refugiatului: Salvați Copiii România a asistat, în ultimele 12 luni, 1.600 de copii nevoiți să se refugieze, pentru a-și salva viața

Într-un singur an, numărul solicitanților de azil în România s-a triplat, ajungând la 4.815, cel mai ridicat nivel de când România a ratificat Convenţia de la Geneva. Mai mult, în 2017, numărul copiilor care au ajuns în România a fost de patru ori mai mare decât în 2016, reprezentând aproximativ 33% din numărul total al solicitanților de azil înregistrați. Dintre aceștia, aproape jumătate au vârsta curpinsă între 0 și 6 ani.
Totodată, spre deosebire de anii anteriori, în perioada august-noiembrie 2017 au sosit pe Marea Neagră un număr de 547 de adulți și copii.
Povestea lui Haji, trimis singur în lume, pentru a trăi
Haji este unul dintre acești copii. S-a născut în Mosul, Irak, iar în urmă cu 5 ani, când avea șase ani, mama lui a fost răpită de ISIS, iar Haji a rămas în grija tatălui și a fraților mai mari, care erau mai tot timpul plecați.
Nu știu unde s-a dus mama mea, dar îi spun în fiecare seară că mi-e dor de ea și că aștept să se întoarcă”, spune Haji de fiecare dată când este întrebat de familia sa.
Pentru a-l salva, tatăl a hotărât să îl trimită la un unchi care se afla într-o țară din Europa de Vest. Pe drum, călăuza, în grija căruia a fost lăsat, l-a abandonat la granița cu România, deoarece Haji nu reușea să țină pasul cu restul grupului. Haji a fost preluat de autoritățile române și, fiind minor neînsoțit, a fost cazat într-un centru de plasament.
Organizația Salvați Copiii l-a inclus pe Haji în programul de asistență a copiilor solicitanți de azil. Haji a primit suport emoțional, social și material, fiind intregrat în activitățile pe care Salvați Copiii le desfașoară în cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Timișoara.
Numai în 2017, Organizația Salvaţi Copiii a oferit servicii educaţionale şi sociale pentru 1.600 de copii şi aproximativ 1.300 de adulţi solicitanţi de azil și beneficiari ai protecţiei internaţionale. Salvați Copiii a răspuns prompt nevoilor de asistenţă, oferind suport material pentru 890 de copii (alimente, haine, medicamente, consultații medicale, igienico-sanitare), consiliere socială pentru 1.600 de copii și părinții acestora, servicii educaţionale şi activităţi recreative pentru 625 de copii, sprijin în vederea înscrierii în sistemul de învăţământ pentru 95 de copii.
În prezent, Salvați Copiii România, în calitate de partener al Inspectoratului General pentru Imigrări, desfășoară activități sociale, educaționale și recreative în Centrele Regionale de Proceduri și Cazare pentru Solicitanți de Azil din Bucureşti, Galaţi, Rădăuţi, Șomcuta Mare și Timişoara.
La sosirea în România, majoritatea solicitanților de azil sunt cazați într-unul dintre cele șase centre regionale de proceduri și cazare pe care le administrează Inspectoratul General pentru Imigrări, dar condițiile din centrele de primire sunt precare. Există un risc permanent de apariție a focarelor de boli datorate problemelor legate de supraaglomerare și salubritate.
Într-o lume în care vorbim despre accesul tuturor la cele mai complexe tehnologii, sunt copii care merg sute de kilometri pe jos, care îndură frigul, care și-au văzut rudele murind, care fug de acasă, pentru că acolo viața le este în pericol. Sunt învățați să supraviețuiască, să se ascundă, să fugă, atunci când copiii născuți în zonele fericite ale lumii învață să scrie și să se joace. Organizația Salvați Copiii lucrează în centrele pentru refugiați deja de peste două decenii, oferind asistență socială, educațională și emoțională. Integrarea acestor copii este importantă atât pentru ei, cât și pentru comunitățile în care se refugiază”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
Pentru a îmbunătăți condițiile de recepție din centre, Salvați Copiii a amenajat şi dotat spaţii prietenoase dedicate activităţilor cu copiii, denumite generic „Camerele copiilor”, în cinci dintre Centrele Regionale de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil, iar în două dintre aceste centre au fost înfiinţate spații destinate îngrijirii în condiţii optime a nou-născuţilor şi sugarilor mici.
De asemenea, în Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti a fost amenajat un loc de joacă exterior.
De Ziua Mondială a Refugiatului, Salvați Copiii România reia apelul către autoritățile decidente să asigure cadrul necesar unei bune îngrijiri și integrări pentru toți copiii nevoiți să își părăsească locuințele, prietenii, uneori și familia, pentru a-și salva viața. Salvați Copiii consideră necesară oferirea unor servicii integrate de asistență adaptate nevoilor specifice copiilor solicitanți de azil sau beneficiari ai unei forme de protecție internațională.

Ali și Doha, doi frați care fug de război
Ali este cel mai mare, are șapte ani, iar Doha are trei luni. Au venit din Irak și și-au găsit adăpost în centrul din Rădăuți în urmă cu 8 luni, prin programul de relocare al Uniunii Europene din Grecia.
Ali, copilul cel mare al familiei, este foarte silitor și vine cu entuziasm în fiecare zi în Camera Copilului, loc despre care afirmă că este „paradisul jucăriilor și al lucrurilor frumoase”. Îi place foarte mult să modeleze, să coloreze și să picteze.
Doha, în vârstă de 3 luni, s-a născut cu probleme medicale. Cu ajutorul Salvați Copiii, a putut beneficia de tratament medical adecvat în cadrul Spitalului Sf. Maria din Iași, familia fiind susținută prin acordarea de asistență materială, medicamente și prin decontarea transportului până la Iași pentru a putea urma tratamentul medical prescris.
Dintre cele 68.5 milioane de persoane din întreaga lume care au fost forțate să își părăsească locuințele, 25,4 milioane de persoane sunt înregistrate cu statut de refugiați, potrivit datelor Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați (UNHCR).Aproximativ jumătate dintre aceștia sunt copii şi tineri.

România a devenit activă în domeniul azilului încă din 1991, autoritatea responsabilă pentru procesarea cererilor de azil fiind reprezentată de Inspectoratul General pentru Imigrări, care gestionează şase centre de recepţie şi cazare în întreaga ţară, în apropierea graniţelor cu Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia şi Bulgaria.

Organizaţia Salvaţi Copiii este activă în domeniul azilului încă din 1995, derulând o serie de proiecte prin care oferă servicii educaţionale şi sociale adresate nevoilor specifice copiilor solicitanţi de azil, beneficiari ai unei forme de protecţie, minori neînsoţiţi sau refugiaţi relocaţi. Peste 6.500 de copii şi familiile acestora au beneficiat de activităţi zilnice, asistenţă financiară, consiliere socială şi psihologică şi suport material şi educaţional.

Save the Children International desfăşoară programe de asistenţă în cinci regiuni, asigurând protecţia copiilor care călătoresc neînsoţiţi sau împreună cu familia, copiilor traficaţi şi exploataţi. Pentru a se asigura că toţi copiii primesc protecţie, organizația este prezentă în toate ţările care se află de-a lungul întregului traseu pe care refugiaţii îl parcurg: în ţările din care fug - ţări ca Siria, unde războiul brutal a afectat vieţile a milioane de oameni; în ţările care până nu demult erau ţări de tranzit înainte ca frontierele să fie închise - ţări ca Serbia, Croaţia, Grecia şi Italia; dar şi în ţări gazdă, ca Germania, pentru a fi siguri că aceşti copii îşi înţeleg drepturile şi au acces la îngrijire şi sprijin.

Note pentru redactori:
Conform Convenţiei de la Geneva, ratificată de România şi de alte 144 de ţări din lume, refugiatul este„acea persoană care din cauza temerii justificate de a fi persecutată pe motiv de rasă, religie, naţionalitate, apartenenţă la un grup social sau opinie politică şi-a părăsit ţara sa de origine, nu poate sau nu mai doreşte să se întoarcă în ţară.”

În anul 2000, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a decis să dedice ziua de 20 iunie refugiaţilor. De atunci,Ziua Mondială a Refugiatuluieste sărbătorită, în jurul lumii, în fiecare an în această zi pentru a atrage atenţia asupra milioanelor de refugiaţi din toată lumea.
Despre Organizaţia Salvaţi Copiii
Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României.
Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislaţiei şi a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorităţi, familie, copii şi societatea în care fiecare actor implicat îşi acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic şi viabil.
În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 28 de ani de activitate, peste 1.750.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro