Timisoara

Excursie la Manastirea Prislop pentru tinerii dizabilitati intelectuale de la Fundatia Pentru Voi

Excursie la Manastirea Prislop pentru tinerii dizabilitati intelectuale de la Fundatia Pentru Voi

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Vizualizari
2644

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Excursie la Manastirea Prislop pentru tinerii dizabilitati intelectuale de la Fundatia “Pentru Voi”

72 tineri cu dizabilitati intelectuale, beneficiari ai Fundatiei “Pentru Voi”, impreuna cu 20 angajati si voluntari, au participat ieri la o excursie de o zi la Manastirea Prislop din judetul Hunedoara.
Chiar daca anul acesta Fundatia nu a mai avut finantare pentru a organiza scoli de vara, conform traditiei din ultimii 15 ani, am considerat ca este important ca beneficiarii nostri sa se intalneasca si in afara centrelor de zi, in natura, intr-un mediu non-formal.
Grupul a luat pranzul la o pensiune din apropiere, apoi a vizitat manastirea, imprejurimile acesteia si mormantul Parintelui Arsenie Boca. Vremea buna, aerul curat si linistea naturii au contribuit la succesul actiunii.
“Multumim lui Dumnezeu ca ne-a invrednicit si am ajuns sa ne rugam la mormantul Parintelui Arsenie Boca. E impresionanta candoarea si evlavia cu care s-au rugat beneficiarii nostri. Eugenia, persoana cu dizabilitati, care are un frate cu dizabilitate profunda si grave tulburari de comportament, nu s-a rugat pentru ea, ci pentru fratele ei: Da Doamne sa spuna si fratele meu macar odata <mama>. Poate ca ei sunt mai aproape de esenta crestinismului si de Cuvantul Lui Dumnezeu" -- a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei “Pentru Voi”.
Multumim Parintelui Claudiu-Mircea Rosoiu de la Biserica Ortodoxa-Romana "Pogorarea Sf. Duh" din Freidorf pentru ca a luat parte impreuna cu noi la aceasta experienta.
Urmatoarea excursie va fi organizatain 6 august, cand se praznuieste Schimbarea la Fata a Domnului, la Manastirea Cebza, si vor participa beneficiarii Centrului de zi “Ladislau Tacsi”, persoane adulte cu dizabilitati intelectuale severe si comportament provocator.
---
Pentru informatii legate de actiunile Fundatiei “Pentru Voi” ne puteti contacta la 0356 456 071, 0722 573 812 sau pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Alina Sima. De asemenea, ne puteti urmari activitatea pe www.pentruvoi.ro, www.facebook.com/FoundationPentruVoi, www.twitter.com/PentruVoi.