Timisoara

ExperimentariumTm

ExperimentariumTm

Detalii gradinita/club

Adresa
Timisoara, Splaiul Spiru Haret, nr. 1 (parcul Rozelor)
Telefon
0721247318
Social links
Categorie
Gradinite
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1869

Voteaza & Distribuie

Prezentare gradinita/club

ExperimentariumTm

“ExperimentariumTm” din Timişoara este un laborator creat printr-un proiect comun dintre Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest din Timisoara- care dispune de peste 100 de experimente din diverse domenii ale fizicii si tehnicii.

Centrul “ExperimentariumTm” îşi propune să facă ştiinţa mai vizibilă, mai palpabilă şi mai accesibilă prin modalitatea de învăţare sintetizată prin deviza “experimentează tu însuţi”. Vizitatorii pot experimenta cum actioneaza legile ciocnirii sau miscarea de precesie, pot vizualiza unde mecanice stationare sau efecte ale curgerii fluidelor, se pot convinge de efectele curentului electric, pot intelege cum se compun culorile pe ecranul televizorului, se pot deplasa pe o perna de aer, etc.

Instrumentele şi experienţele alese permit participanţilor să devină exploratori activi, sporind încrederea în capacitatea proprie de a înţelege cum funcţionează universul înconjurător. Modalitatea de experimentare în acest centru valorifică aspecte importante ale comportamentului uman, prin activităţi de tip ludic şi distractiv.

Filtre gradinita/club

Zone din Timisoara: Cetate