Timisoara

Expozitia Art Therapy

Detalii

Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 10 luni si 2 saptamani
Vizualizari
243

Voteaza & Distribuie

Descriere

Miercuri, 29 noiembrie, începând cu ora 18.30, la librăria Cărturești (str. Mercy), partener principal al proiectului, va avea loc vernisajul expoziției Art Therapy, organizat de Asociația Sfera Timișoarei cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Timișoara.

Expoziția va cuprinde lucrările copiilor de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” -- Centrul de Sănătate Mentală pentru Copii și Adolescenți Nr.5 - Timișoara, care timp de o lună au participat la atelierele de terapie prin artă coordonate de artista Lorena Garoiu.

Proiectul ”Art Therapy”, aflat deja la a doua ediție și derulat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” -- Centrul de Sănătate Mentală pentru Copii și Adolescenți Nr.5 - Timișoara, s-a adresat unui grup vulnerabil și anume copiii cu deficiențe, care, prin intermediul unor ateliere artistice, au beneficiat de un tratament complementar celui de specialitate medicală.

Art terapia este o metodă care utilizează procesele creative pentru a ameliora starea fizică, mentală și emoțională, bazându-se pe ipoteza că implicarea procesului creativ în exprimarea proprie prin artă contribuie la dezvoltarea unor abilități interpersonale, la normalizarea comportamentelor disfuncționale, a stărilor afective negative și la reducerea stresului.

Considerată o reală intervenție culturală și terapeutică, terapia prin artă este o activitate cu rezultate eficiente și măsurabile.

Vă așteptăm cu drag să decoperim puterea terapiei prin artă.