Timisoara

Expozitia Sibiu 100

Expozitia Sibiu 100

Detalii expozitie

Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 6 luni si 1 zi
Vizualizari
121

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 4 iulie 2019 - Duminica 4 august 201910:00-18:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu vine în Timișoara cu o expoziție itinerantă de fotografii și picturi grupate sub genericul „Sibiu 100”. Muzeul Național al Banatului (MnaB) găzduiește expoziția în Bastionul Theresia. Veți vedea fotografii vechi și noi cu clădirile istorice din Sibiu.
„Elementul de modernitate al expoziției vine din combinarea fotografiilor vechi, realizate de Emil Fischer la începutul secolului XX, cu fotografii din perioada contemporană, realizate de Adrian Luca în 2018, dar, în același timp, și picturi realizate de membrii Asociației Brukenthal von Studio: Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa și Cătălin Precup. Demersul de față prezintă clădirile în care au funcționat aceste instituțiile Consiliului Dirigent, subliniind și schimbările prin care au trecut ele în ultimii 100 de ani”, a spus Adrian Luca, curator al expoziției.
Vernisajul expoziției va avea loc joi, 4 iulie, de la ora 18, în mansarda B1 a Bastionului Maria Theresia. Expoziția este organizată de MNAB în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal și Asociația Brukenthal von Studio. Lucrările pot fi admirate în perioada 4 iulie – 4 august 2019, de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00.