Timisoara

Expozitia de icoane "Lumina Florilor de Pasti"

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 11 luni si 4 zile
Vizualizari
928

Voteaza & Distribuie

Descriere

Arhiepiscopia Timișoarei în parteneriat cu Școala Gimnazială "Sfântul Antim Ivireanul", Grădinița "Troița", Atelierul de pictură bizantină "Buna Vestire", ASCOR și Radio Trinitas invită copiii doritori să-și expună icoanele în cadrul expoziției de icoane Lumina Florilor de Paști de la Muzeul Catedralei Mitropolitane Timișoara. Expoziția este deschisă în perioada 24 martie – 24 aprilie 2018.
Acțiunea se va desfășura în cadrul anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti.
Vernisajul expoziției de icoane bizantine Lumina Florilor de Paști, va avea loc în prezența Înaltpreasfinției Sale Mitropolitul Banatului Ioan Selejan la Muzeul Catedralei Mitropolitane Timișoara începând cu orele 15.30.
Vă rugăm să facilitați prezența copiilor la Vernisajul expoziției, fiindcă icoanele vor fi astfel mai bine puse în valoare, alături de autorii lor. Această acțiune se adresează atât copiilor de grădiniță cât și școlarilor.
Icoanele vor fi predate la Sala Prologos (intrarea de sub steaguri dinspre Eneas) până la data de 17 martie. Pe spatele icoanelor vă rugăm să precizați pe o etichetă numele copilului, clasa, unitatea școlară și localitatea. În situația în care doriți să fie expusă spre vânzare, vă rugăm să precizați și suma.
La această expoziție sunt invitate să participe toate școlile din județ, de aceea aspectele organizatorice trebuie respectate.