Timisoara

Expozitia "Simfonia culorilor" @ Constantin Mihalache

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 5 ani si 4 zile
Vizualizari
1116

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 30 iulie 201418:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Avem plăcerea de a vă invita la expoziţia “Simfonia culorilor” semnată de CONSTANTIN MIHALACHE. Vernisajul va avea loc miercuri, 30 iulie 2014, ora 18.00, la GALERIILE POPA’S (Piaţa Unirii nr. 8, Timisoara).

În lucrările prezente pe simezele Galeriilor POPA’S artistul Constantin Mihalache ne surprinde prin demonstraţiile sale, având drept scop final relevarea existenţei fizice a punctului, liniei ori a culorii. Artistul încearcă şi avem convingerea că şi reuşeşte să creeze o geometrie cosmologică al cărui rol îl putem caracteriza brutal dar eminamente sugestiv, definind-o ca studiu sistematic al relaţiilor cantitativ figurativ existente în lumea sensibilă.

Constantin Mihalache vede în figurile contemplaţiei sale cazuri particulare ale unei dispoziţii arhitecturale pe care o prezintă în mod obiectiv experienţei noastre sensibile. Artistul plastic cercetează în afară de puncte, linii, planuri abstracte, folosite într-o geometrie care tinde să se emancipeze pe cât posibil de intuitiv, alte puncte, linii, planuri, al căror studiu nu numai că nu aspiră către acest gen de evoluţie, ci găsindu-şi totdeauna în ea substanţă şi satisfacţie.

Inima artistului bate în ritm cu timpul, privirea sa nelimitându-se la a descoperi suprafeţe, linii, culori. Ea merge mai departe. Percepe ordinea aşa cum auzul separă sunetele de cuvinte.

Există de asemenea în acest parcurs expoziţional forme geometrice în mişcare, iar altele împietrite în imagini. Cercuri-ovale din centrul cărora pornesc spiţe până la linia conturului. Iată esenţialul care chiar dacă continuă să depindă de privire, nu încetează să se afle în instanţa raţiunii, întrucât constituie un nucleu de relaţii fixe.

Până la urmă, în toate aceste forme nu există nimic metaforic. Aş spune că arborele, roata şi masa incandescentă de culoare sunt lucrurile ce constituie tot atâtea alte metafore pentru această privire-inteligenţă a artistului ce surprinde esenţialul.

Iată deci, cum un arbore, o roată, chiar o stea sunt transformate deodată în ”eternităţi”, fără ca prin aceasta să încetezea a mai fi ”imagini”. (Radu Călin Georgescu, iubitor de artă)

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta