Timisoara

Perspective - Expozitia specializarii Moda-Design Vestimentar

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 1 an si 2 zile
Vizualizari
1180

Voteaza & Distribuie

Descriere

PERSPECTIVE
Expoziția absolvenților de la specializarea Modă - Design Vestimentar, promoția 2016, Facultatea de Arte și Design, Timișoara
VERNISAJ
luni 29 mai, ora 19
(Institutul Francez Timișoara, bd. C.D.Loga, nr.46)

În perioada 29 mai - 30 iunie 2017, Institutul Francez din Timișoara (bd. C.D.Loga nr.46) găzduiește expoziția „Perspective” (fotografie și creații vestimentare), a absolvenților specializării Modă - Design Vestimentar, promoția 2016, Facultatea de Arte și Design – Universitatea de Vest din Timișoara
Moda exprimă spiritul contemporaneității printr-un limbaj vizual-tactil încărcat de emoții, detalii și nuanțe. Aceasta vorbește oamenilor despre oameni, moduri de a fi, a trăi, a simți și a vedea lumea. Fotografia de modă subliniază și completează mesajul vizual al creațiilor vestimentare în mod expresiv. Atitudinea, starea surprinse în aceste imagini conturează tot atâtea tipologii și personalități umane. Documentațiile fotografice prezentate în expoziție reflectă colaborarea dintre designer, fotograf și make-up artist.
Pe scena națională și internațională un număr mare de creatori deschid noi perspective în modă, prezentându-și anual colecțiile în adevărate spectacole de sunet, lumină și culoare.
Școala timișoreană de modă își consolidează poziția de formator și promotor al tinerilor designeri. O selecție a creațiilor promoției 2016, prezentate în Gala de Modă a UVT, dar care integrează și creații ulterioare ce refac traseul profesional urmat de tinerii absolvenți, în prezent masteranzi, este expusă în ambientul Institutului Francez din Timișoara, în cadrul parteneriatului cu Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.
Îmbinarea talentului cu ingeniozitatea, a rigorii cu imaginația transpare prin lucrările expuse care prezintă tot atâtea viziuni creative.
Vernisajul va avea loc luni, 29 mai 2017, de la ora 19, la sediul Institutului Francez Timișoara. Cu această ocazie vor lua cuvântul dna Andreea Palade Flondor, curator, dl. Gabriel Kelemen, critic de artă și dl Cyrille Fierobe, director al instituției gazdă.
ORGANIZATORI : Institutul Francez Timișoara și Andreea Palade Flondor, Sandra Suciu Chira, Cristina Lazăr, Eugenia Riemschneider (Facultatea de Arte și Design)