Timisoara

Expozitie Martin Schongauer ”Der Schöne Martin – Martin cel Frumos”

Expozitie Martin Schongauer ”Der Schöne Martin – Martin cel Frumos”

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 12 luni si 3 saptamani
Vizualizari
330

Voteaza & Distribuie

Descriere

Martin Schongauer ”Der Schöne Martin – Martin cel Frumos”

Vernisaj: 12 Aprilie, ora 19.00, Muzeul de Artă Timișoara

Durata expoziției: 12.04 – 10.05.2017


Muzeul de Artă Timișoara vă invită la vernisajul expoziției de heliogravură Martin Schongauer – ”Der Schöne Martin – Martin cel Frumos”, miercuri, 12 aprilie a.c., la ora 19.00, la Palatul Baroc din Piața Unirii, nr. 1, Timișoara. Expoziția este realizată în parteneriat cu Centrul Cultural German Timișoara

În cadrul vernisajului, vor lua cuvântul prof. dr. Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișora, Mona Isabela Petzek, directorul Centrului Cultural German, Thomas Emmerling, curatorul expoziției și Aura Bălănescu, muzeograf.

Martin Schongauer (cca. 1450 – 2 februarie 1491) este unul dintre cei mai fascinanți artiști ai Evului Mediu. La nord de Alpi era unul dintre cei mai cunoscuți gravori și pictori ai secolului al XV-lea și a fost foarte venerat în timpul vieții – și numit încă de atunci, frumosul Martin. Printre cele mai importante lucrări ale lui Schongauer se numără „Madonna în crângul cu trandafiri”, „Micul altar din Isenheim” și „Marea Judecată de apoi”, precum și multe alte desene și gravuri

Schongauer își are lucrările foarte strâns legate de stilul gotic, dar acestea s-au dezvoltat toate, prin prisma detaliilor, precum și a perspectivelor din compoziție, în direcția renascentistă. Expoziția va cuprinde în jur de 90 de lucrări restaurate în 1870 de către Amand Durand prin intermediul tehnicii heliogravurii.

Amand Durand (1831 – 1905) a fost unul dintre cei mai importanți gravori francezi ai secolului al 19-lea. El a avut o contribuție majoră: datorită lui, desene și gravuri ale marilor maeștri au fost păstrate până în timpul nostru.

Tur ghidat al expoziției Martin Schongauer 5. Mai 2017 | ora 16.00 | Muzeul de Artă Timișoara
Curatorul Thomas Emmerling organizează un tur ghidat al expoziției Martin Schongauer – Martin cel frumos la Muzeul de Artă Timișoara. Intrarea la muzeu costă 10 RON. Elevii, studenții și pensionarii au gratuitate. Participarea la tur este gratuită.

Vă rugăm să vă înscrieți trimițând un e-mail la adresa a.pintea@ccgtm.ro. Persoană de contact: Alexandra Pintea
Expoziția de heliogravură Martin Schongauer – Martin cel frumos a fost deschisă în data de 12 aprilie, la Muzeul de Artă Timișoara și poate fi vizitată până la data de 10 mai, în fiecare zi de la orele 10.00 la 18.00 (luni închis).