Timisoara

Expozitie de pictura si fotografie cu ocazia aniversarii a 20 de ani de activitate a Kinderzukunft

Expozitie de pictura si fotografie cu ocazia aniversarii a 20 de ani de activitate a Kinderzukunft

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 6 ani si 8 luni
Vizualizari
791

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 15 septembrie 2014 - Vineri 19 septembrie 201415:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ȘI FOTOGRAFIE LA IULIUS MALL, CU OCAZIA ANIVERSĂRII A 20 DE ACTIVITATE A KINDERZUKUNFT – FUNDAȚIA RUDOLF WALTHER – FILIALA TIMIȘOARA

Kinderzukunft - Fundaţia Rudolf Walther - Filiala din Timişoara aniversează, pe 19 septembrie 2014, 20 de ani de activitate, perioadă în care sute de copii au beneficiat de cazare, mâncare, tratament medical, educaţie şi pregătire profesională, precum şi de reintegrare socială.

Kinderzukunft marchează această aniversare prin organizarea mai multor activități, cu și pentru copii, declarând săptămâna 15 – 19 septembrie 2014 „Săptămâna porților deschise“. Persoanele care doresc să pătrundă în universul copiilor sunt invitate să participe la diferitele activități organizate de fundație.

Marţi, 16 septembrie, de la ora 15.00, la etajul întâi al IULIUS MALL are loc deschiderea unei expoziţii de pictură şi fotografie. Expoziţia cuprinde lucrări ale copiilor realizate în cadrul cercului de pictură, sub îndrumarea artistei plastice Adriana Oancea, plus o selecție de fotografii din „Satul de copii”.

Miercuri, 17 septembrie, de la ora 16.00, în sala de sport a fundației va avea loc Cupa Rudolf Walther la badminton. La competiție vor participa și copii de la alte două școli din Timișoara.

Joi
, 17 septembrie, de la ora 16.00, este programată Cupa Rudolf Walther la fotbal, care va reuni mai multe generații de copii, foști beneficiari ai serviciilor oferite de fundație.

Saptămâna aniversară se va încheia cu o recepție organizată în semn de recunoştință pentru sponsorii, partenenerii și voluntarii organizației care au susținut Kinderzukunft – Fundația Rudolf Walther – Filiala din Timișoara în efortul de a asigura un trai mai bun pentru un număr cât mai mare de copii și tineri. Sute de copii au crescut sub ochii noștri, au visat, au învățat și au devenit adulți responsabili. Ei sunt motivația pentru care dorim ca activitatea Kinderzukunft începută acum 20 de ani să meargă mai departe”, declară Cristian Popescu, directorul organizației.

Istoricul fundaţiei se leagă de primele transporturi umanitare pe care omul de afaceri german Rudolf Walther le-a adus în România imediat după revoluţia din decembrie 1989. Situaţia în care se aflau căminele de copii la acea dată, precum şi recunoştinţa faţă de ţăranul român care i-a salvat viaţa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial l-au determinat pe Rudolf Walther să pună bazele fundaţiei şi a “Satului de copii” ce îi poartă numele.

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta