Timisoara

Facultatea de Horticultura si Silvicultura

Facultatea de Horticultura si Silvicultura

Detalii facultate

Adresa
Timișoara, Calea Aradului, nr. 119
Telefon
0256277006
Web
https://www.usab-tm.ro
Social links
Categorie
Facultati
Modificat
acum 8 luni si 3 saptamani
Apartine de
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului
Vizualizari
4423

Voteaza & Distribuie

Prezentare facultate

Facultatea de Horticultura si Silvicultura din Timisoara - USAMVB

Ideea infiintarii unei Facultati de Horticultura in Banat a existat inca din anii `60 ai secolului trecut, dar ea a fost materializata abia in anul 1990.
Intr-un interval scurt, bazandu-se pe un nucleu de cadre didactice si cercetatori de prestigiu in domeniul horticulturii, deja existenti in universitate, capabili să preia activitatile de invatamant si cercetare dar si o bază materiala cu care se putea asigura un bun inceput, facultatea şi-a diversificat oferta de pregatire academica intr-un termen relativ scurt, infiintand trei noi specializari absolut inedite in nomenclatorul specializarilor din tara, in domenii de varf ale stiintelor biologice si horticole: Ingineria genetica in agricultura (1991), Arhitectura peisajului (1998) si Silvicultura (2002).

Hotararea de infiintare a unei facultati horticole in Banat s-a dovedit a fi o optiune realista, deoarece aceasta zona este deosebit de favorabila plantelor horticole si exista o foarte buna traditie in cultivarea lor. Prezentul Facultatii de Horticultura si Silvicultura atesta faptul ca ea si-a castigat recunoasterea si aprecierea in tara si nu numai, avand dreptul sa stea in mod egal alaturi de celelalte facultati de profil din tara. Viitorul ei sta sub imperativul necesitatilor de integrare si afirmare pe plan european.

Este un drum lung, greu si de amploare, care impune schimbari structurale profunde privind curricula, competentele profesionale ale cadrelor didactice, dezvoltarea cercetarii stiintifice, a bazei materiale si, nu in ultimul rand, a mentalitatii. Reusita depinde numai de masura si rapiditatea cu care, cei care o slujesc si o vor sluji, vor actiona coerent şi eficient.

Orar facultate

Luni - Vineri: 8:00 - 16:00

Filtre facultate

Tip institutie: De stat
Zone din Timisoara: Aradului Vest