Timisoara

Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare

Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare

Detalii facultate

Adresa
Timișoara, Calea Aradului, nr. 119
Telefon
0256277327, 0256277004
Fax
0256277326
Web
www.tpa.usab-tm.ro
Categorie
Facultati
Modificat
acum 6 ani si 4 luni
Apartine de
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului
Vizualizari
4951

Voteaza & Distribuie

Prezentare facultate

Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare reprezinta a doua scoala superioara de profil din tara, înfiintata în 1990.
În prezent facultatea dispune de un corp profesoral propriu, format din 45 cadre didactice, care îmbina experienta profesorilor cu multi ani de activitate cu competenta si entuziasmul tinerelor cadre didactice. Acestora li se adauga profesori asociati – specialisti recunoscuti din tara si strainatate.
În facultatea noastra studentii se pregatesc în domeniul ingineriei produselor alimentare si ingineriei chimice, devenind licentiati în specializarile:
* Tehnologia prelucrarii produselor agricole
* Controlul si expertiza produselor agroalimentare
* Extracte si aditivi naturali alimentari
* Chimia alimentului si tehnologii biochimice
* Controlul şi securitatea produselor alimentare
Oferta educationala a facultatii mai cuprinde studii de masterat pentru specializari în domeniile tehnologiilor agroalimentare si controlului produselor agroalimentare. De asemenea studiile postuniversitare pentru formarea de specialisti pentru sistemul de management al sigurantei produselor alimentare conform principiilor HACCP completeaza posibilitatile de specializare oferite de facultatea noastra.
Astazi, dupa 21 ani de la înfiintare si 16 ani ca si facultate de sine statatoare a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, studentilor nostri le stau la dispozitie spatii noi de învatamânt, conditii de studiu la nivel european, carora li se adauga conditii de cazare în camine complet reabilitate, o baza sportiva moderna precum si posibilitati de practica tehnologica în unitatile de profil de vârf din domeniu.

Orar facultate

Luni - Vineri: 8:00 - 16:00

Filtre facultate

Tip institutie: De stat
Zone din Timisoara: Aradului Vest