Timisoara

Femeie in razboi

Detalii film

Social links
Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 1 an si 2 saptamani
Vizualizari
368

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 7 noiembrie 201819:00-20:45

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Propunerea Islandei la premiile Oscar 2019, într-o proiecție unică la Timișoara

Femeie în război, cea mai nouă producție a regizorului Benedikt Erlingsson, inclus anul acesta în selecția Semaine de la Critique la Festivalul de Film de la Cannes, va putea fi vizionat și la Timișoara, în cadrul unei proiecții unice, în data de 7 noiembrie, la AMBASADA, str. Anton Seiler, nr. 2, începând cu ora 19.00.
Halla sau “Femeia Munților”, cum o cunosc unii, s-a săturat de impactul distructiv pe care industria locală de aluminiu îl are asupra mediului așa că le declară război celor din spatele afacerii. E gata să riște totul pentru a proteja zonele sălbatice ale Islandei pe care le iubește atât de mult. Când află că un copil își va face loc în viața ei, Halla începe să-și pună întrebări serioase vizavi de manifestul pe care l-a pus în mișcare.

“Erlingsson a reușit să facă un film superb, care-ți taie respirația, te împământează, în care e perfect normal ca o oaie să se intersecteze cu o dronă în aventura Hallei, care-și urmărește idealul cu o hotărâre de admirat” scrie Fabien Lemercier pentru Cineuropa, în timp ce în The Hollywood Reporter “Femeie în război” e văzut ca “un film excentric, intens, impecabil ca imagine”.

Întrebat ce l-a inspirat în a crea un personaj atât de fascinant și complex, regizorul spune că “există o mulțime de arhetipuri în spatele personajului. Lupta pentru protecția mediului este deseori condusă de femei. Se pare că femeile își asumă cu adevărat această provocare și au făcut-o pe tot parcursul istoriei omenirii. De asemenea, sunt un produs al unei matriarhii. Am o mamă și niște bunici foarte puternice, deci cred că sunt și ele în interiorul acestui personaj. Același lucru se poate spune despre co-scriitorul meu. Suntem amândoi produsul unor mame și bunici puternice. Cred că avem exemple bune în jurul nostru."

CONCURS: Postează pe pagina de facebook: www.facebook.com/PeliculaCulturală un lucru care l-ai învățat de la o femeie puternică din viața ta și poți câștiga o invitație de 2 persoane la filmul “Femeie în război”, r. Benedikt Erlingsson! Câștigătorul va fi anunțat miercuri dimineață pe pagina de facebook Pelicula Culturală.
“Femeie în război” este propunerea din acest an a Islandei la Premiile Oscar 2019 și se va putea vedea la Timișoara într-o proiecție specială, cu sprijinul distribuitorului Transilvania Film.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta