Timisoara

Festivalul national de folclor Traditii la Romani - Editia a V-a

Detalii festival

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Apartine de
Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis
Vizualizari
2544

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 16 octombrie 2018 - Miercuri 17 octombrie 201818:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

Tradiții la Români”, ediția a V-a, 2018

Artiști din Banat, din Ardeal și din Basarabia, soliști renumiți și foarte admirați precum Liliana Laichici, Andreea Voica, Mihaela Petrovici sau Carmen Popovici Dumbravă, dansatori și orchestre briliante: toate acestea și multe altele, într-un regal folcloric la Timișoara.
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează ediția a V-a a Festivalului Național de Folclor ”Tradiții la Români” în zilele de 16 și 17 octombrie 2018. Spectacolele se desfășoară de la ora: 18: 30, în sala Capitol din Timișoara.
Timișoara devine astfel epicentrul folclorului românesc autentic printr-un eveniment care exprimă spiritul românesc într-un amplu spectacol în care celebrăm 100 de ani de unitate națională.
Marți, 16 octombrie 2018, prima zi a festivalului aduce în premieră la Timișoara Ansamblul ”Lăutarii” din Chișinău, condus de maestrul Nicolae Botgros, într-un spectacol de anvergură ce îl are ca invitat special pe Ion Paladi. Ansamblul „Timișul”, împreună cu invitații săi, soliștii Andreea Voica, Nicu Novac și Carmen Popovici Dumbravă, va oferi un memorabil moment artistic, de folclor românesc autentic, iar de la Târgu Mureș este invitat în spectacol Ansamblul ”Mureșul” împreună cu soliștii Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea și Leontina Pop. Miercuri, 17 octombrie 2018, în a doua zi a festivalului, Ansamblul Profesionist Banatul unește sufletele spectatorilor cu momente de muzică și dansuri din zona Banatului. Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul coordonată de dirijorul Sebastian Roșca a pregătit o suită muzicală spectaculoasă, care pune în valoare tehnica și pasiunea interpreților. Dansatorii coordonați de maeștri coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu vor prezenta pe pe scena sălii Capitol din Timișoara dansuri în premieră. Jocuri vechi precum ”Carabele” sau ”Călușarul bănățean” ilustrează România 100 în creații coregrafice care însoțesc marile evenimente din viața comunității.
Voci emblematice pentru zona Banatului vor oferi un recital: Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Stana Stepănescu, Iasmina Iova, Puiu Codreanu, Adrian Stanca, Ghiță Călțun Brancu, Daniel Scorobete, Ion Peptenar și Ioniță Ienea. Invitațiile se găsesc la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Str. E. Ungureanu, nr.1 din Timișoara.
Dirijor: Sebastian RoșcaCoregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu Prezintă: Felicia Stoian Director general: Adrian ScorobeteManager: Liliana Laichici Finanțator: Consiliul Județean Timiș





Filtre festival

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta