Timisoara

Festivalul UNIVIBES

Detalii

Web
http://univibes.uvt.ro/
Social links
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Vizualizari
723

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fundația Universității de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara, alături de partenerii Accenture şi Ursus, organizează prima ediție a Festivalului UNIVIBES, un eveniment muzical și de arte vizuale care va marca, în 3 octombrie 2016, începerea anului universitar în centrul universitar timișorean.

Evenimentul va avea loc în spațiile exterioare și interioare ale UVT, după un concept european avansat de implicare și motivare a studenților, dar și de dezvoltare a legăturilor dintre mediul universitar și comunitatea locală.
UNIVIBES 2016 se va desfășura pe trei scene, două exterioare (parcarea BCUT și parcarea de lângă terenul de baschet alăturat Sălii de sport din spatele UVT) și una interioară (una dintre curţile de la parterul UVT), dar și pe holul principal şi curțile interioare aliniate culoarului de trecere ce leagă holul principal de ieșirea spre terenul de baschet în aer liber. Întregul ansamblu al acestor spații interioare și exterioare va oferi o atmosferă specifică de party, prin care vom sărbători deschiderea anului universitar.

Univibes sparge barierele și transformă Universitatea de Vest în dancefloor! Pe parcursul festivalului, Universitatea se va transforma într-un spațiu vibrant, plin de muzică, artă și voie bună. Lasă-te surprins și party your way into the start of a new year!
Iar cu două săptămâni înainte de 3 octombrie, vineri seară, în 16 septembrie, începând de la ora 20, Univibes se încălzeşte cu un pre-event La Căpițe, cu intrarea liberă! The Different Class ne sunt alături. After-party cu Colin Klix.

Anul acesta începem diferit.Graham Candy
Graham Candy a lăsat Noua Zeelandă în urmă și s-a stabilit în Berlin pentru a-și urma visul de a deveni muzician. Sunt doi ani de când Candy a înregistrat piesa She Moves cu Dj Alle Farben pentru studioul celebrului club berlinez Berghain Riverside Studio’s. Piesa surprinde atmosfera petrecerilor open air berlineze, iar vocea plină de optimism a lui Candy e în acord cu oricine a vizitat și iubește orașul. Piesa a atins statutul de Gold în Germania, fiind vândută în peste 170.000 de copii. Doar câteva luni după concertele sale acustice în micile baruri din Auckland, Graham Candy cânta în fața unui public de mii de oameni.
Pe lângă cariera sa muzicală, Graham Candy are o altă pasiune, actoria. Pentru rolurile în filmele Footloose și Spring Awakening a primit recenzii foarte bune. În Queen of Carthage joacă alături de actrița nominalizată la Oscar, Keisha Castle-Hughes.
Vocea lui sinceră și specială îl deosebește de alți cântăreți contemporani. Cu o chitară și cu un microfon reușește să cucerească orice public. Vocea sa se adaptează diferitelor stiluri abordate: de la dance la acustic.
Albumul nou Plan A a fost înregistrat cu echipa de producători Feeling Valencia aka ABBY, rezultatul colaborării fiind piesa Holding Up Balloons. Cu Plan A Graham vrea să arate lumii de ce este capabil.

Albumul este atractiv și autentic în același timp. Versurile compuse de Candy sunt personale și ușor de memorat. Memphis și Heart of Gold formează coloana vertebrală a albumului. Părăsirea Noii Zeelande este un laitmotiv în versurile albumului Plan A. Piesa My Wellington tematizează nostalgia și e dedicată localității sale natale.

Urmărește Graham Candy
· www.grahamcandymusic.com
· www.Facebook.com/GrahamCandyOfficial
· www.YouTube.com/channel/UCHfeTIsOZ1Vt_-6rzhlvKzQ

The Qemists / Dj Set
The Qemists sunt rock kids seduși de dancefloor, care cu o egală plăcere cântă live la instrumente sau compun piese pe computer. Iubitori de drum & bass, The Qemists consideră că soundul lor de breakbeat sună cel mai bine sub riffuri puternice de chitară. Combinația curajoasă de stiluri muzicale le-a adus faimă internațională, ocupând locul întâi la clasamente de vânzări de albume în Japonia și susținând un concert în fața unui public de peste jumătate de milion de oameni în Polonia.
Albumul Warrior Sound marchează creșterea trupei de la trei la cinci membrii. The Qemists continuă să-și lărgească soundul. Pentru albumul nou au colaborat cu diverși artiști, cum ar fi Hacktivist (Jungle) sau trupa de metal japoneză Crossfaith (Anger, No respect).

Lineup
3 Octombrie 2016

Urmărește The Qemists
· www.theqemists.com
· www.Facebook.com/theqemists

Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers este o trupă românească de rock formată în 2010 la inițiativa lui Andrei Robin Proca. Membrii își descriu muzica drept “pop melodramatic”.
Mult așteptatul volum secund al trilogiei Bacovia Overdrive, Arhanghel’sk, a fost lansat în primăvara anului trecut. Pentru întreaga campanie de lansare, trupa a primit premiul Best Rock (r) Evolution la Gală METALHEAD Awards 2015.

Urmărește Robin and the Backstabbers
· www.YouTube.com/user/RatBackstabbers
· www.Facebook.com/RobinandtheBackstabbers

Cu 8 single-uri #1 la Radio Guerrilla și City FM, albumul de debut Bacovia Overdrive, vol. I: Stalingrad a fost printre cele mai bine vândute albume în prima lună de la lansare (topurile Cărturești și iTunes România), propulsându-i pe Robin and the Backstabbers în atenția publicului
dornic de un suflu nou în muzică alternativă. Câștigând distincțiile Cel mai bun rock alternativ și Artistul anului la Gală On Air Music Awards 2013, trupa și-a continuat activitatea live prin turnee de cluburi și festivaluri open air (B’estfest, Ursus Evolution, Electric Castle, Peninsula, Zilele Prieteniei Bergenbier, FânFest, BlajAlive etc.).

Infected Rain
Trupa Infected Rain, din Chișinău a debutat în anul 2008 într-un concert dedicat trupei Slayer. Nu după mult timp au lansat primul lor Demo, iar după un an și primul EP. Trupa a performat la numeroase festivaluri în Republica Moldovă și Ucraina, câștigând locul întâi la Big Up! Urban Fest în 2009.
După lansarea primului album Asylum în 2011, Infected Rain a pornit un turneu de promovare în România. Cel de-al doilea album se numește Embrace Eternity și a fost lansat în 2014. Imediat după lansarea Embrace Eternity trupa a început activ să concerteze toată Europa. În februarie 2016

Infected Rain lanseaza noul single Serendipity care face parte din noul album asupra căruia trupa lucrează în momentul dat.
Riffurile puternice de metal și vocea pregnantă a vocalistei Lena definesc stilul individual al trupei.
Versurile sunt inspirate din experiențe personale. Infected Rain e alcătuită din cinci membrii: Lena (voce), Vova (bass), Seriy (chitară), idick (chitară) și Eugene (tobe).
În momentul actual trupa este formată din cinci membrii – Dan Arnold, Bruno Balanţă, Liam Black, Leon Harris și Olly Simmons. The Qemists este un adevărat tour de force în concerte. Dovadă sunt turneele susținute cu Korn și Enter Shikari & Crossfaith și performanceurile deosebite de la festivalurile Download, Breakout și Butserfest.· www.infectedrain.com
· www.YouTube.com/user/blackdvdrain
· www.Facebook.com/infectedrain

Methadone Skies
Trupa timișoreană Methadone Skies a luat naștere în anul 2009, inițial ca trio (Casi – chitară, Mihai – chitară bass, Reţea – tobe), un an mai târziu alăturându-se al patrulea membru al trupei: Wehry (chitară). În formula actuală au lansat două albume: Enter the Void și Eclectic Electric, iar acum pregătesc lansarea unui nou album numit Colosseus. Soundul trupei este unul psihedelic, progresiv,
stoner. Trupa a avut o mulțime de concerte și apariții live la festivaluri din țară, dar și din străinătate, cum ar fi: Lake on Fire (Austria), Pietrasonica (Italia), Robust Festival (Ucraina) sau Rock den See (Austria).

Urmărește Methadone Skies

The Different Class
The Different Class este un power-trio ce își propune să aducă un sunet instrumental inovator în trendul electric contemporan. Trupa abordează un stil nou, un melanj de genuri blues / funk / stoner / psychedelic, care în final dau vibe-ul TDC: ei l-au numit Groove Rock, și are ca esență experimentarea live - în felul acesta fiecare concert energizează publicul cu o stare diferită. Forma pe
care o ia muzica, este una libera în părți, cu elemente de improvizație, dar macro-structurata, cea mai autentica audiție a acestei muzici fiind desigur în concert, LIVE.
· www.Facebook.com/MethadoneSkies/
· www.YouTube.com/channel/UCDeclcZ5r_Ou4odFaP7tJMg
Ascultă The Different Class
· www.Facebook.com/DifferentClass/?fref=ts
· www.TheDifferentClass.bandcamp.com/releases
· www.YouTube.com/watch?v=H6mbbe4T8EA
Alți artiști:
Melodie
Dudu & Mc Tina
Angel
Mi-tzu
who:ratio
Dargo
Newgotti
Genmaica Soundsystem
Urmărește Infected RainDeoarece Univibes este dedicat în primul rând elevilor și studenților, le oferim prioritate - brățări priority - prin înregistrarea pe site www.univibes.uvt.ro. Cu brățara priority ai locul revervat și poți să intri și să ieși când vrei din perimetru festivalului. Brățara se ridică până la ora 23:00 la poartă în ziua festivalului.
Regulament
· Accesul la festival este permis doar persoanelor peste 18 ani.
· Accesul este gratuit în limita disponibilității. În cazul, în care această limită este atinsă vom permite accesul doar la părăsirea festivalului a altor vizitatori.
· Nu permitem accesul cu băuturi sau alimente cumpărate din exterior.
· La părăsirea festivalului nu garantăm accesul din nou.
· Cu brățara priority (pentru elevi și studenți) locul este rezervat până la ora 23:00. În cazul, în care brățara nu este ridicată până atunci locul va fi cedat altui vizitator.
· Participanţii îşi asumă respectarea regulilor speciale impuse de către agenţii de pază împuterniciţi de către organizatori pentru protecţia publicului, artiştilor şi spaţiului din festival.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.