Timisoara

Filme documentare și vin bun la Ambasada

Detalii

Categorie
Filme
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
196

Voteaza & Distribuie

Descriere

Filme documentare și vin bun, joi seara la Ambasada
Asociația Pelicula Culturală vă invită joi, 10 noiembrie, începând cu ora 18.00, la un eveniment de tipul 3 în 1, la care veți putea viziona 2 filme documentare românești: "Cinema, mon amour", în regia lui Alexandru Belc și „Nunți, muzici și casete video” în regia lui Tudor Giurgiu, în compania unui pahar de vin de soi, marca Salonul ROVINHUD, toate la modicul preț de 10 lei.
"Cinema, mon amour", în regia lui Alexandru Belc, prezintă povestea lui Victor Purice – manager, fost operator și cinefil împătimit, și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena. Zi de zi, aceștia se luptă pentru a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț, o luptă demnă de Don Quijote, pentru o sală imensă, fără încălzire, într-un continuu proces de degradare, și pentru care statul, proprietarul de drept, nu oferă niciun ajutor. Un film care spune povestea celor 22 de cinematografe de stat care abia mai supravieţuiesc în România.
Filmul a fost recompensat cu premiului pentru “Cel mai bun film documentar” la Premiile Gopo din acest an și a avut un lung traseu festivalier fiind primit cu aprecieri foarte bune de critica internațională la: AFI Docs, organizat de American Film Institute, la Edinburgh International Film Festival, la DOK Leipzig (Germania), șamdp.
Cel de-al doilea documentar, "Nunți, muzici și casete video", semnat de Tudor Giurgiu vine ca și bonus, fiind realizat în anul 2008, dar amuzant și prea puțin cunoscut publicului larg. Documentarul este o incursiune de 57 de minute în culisele nunţilor româneşti, în care fotografi, cameramani şi cântăreţi din toată ţara se explică, îşi spun poveştile de viaţă, prezintă pe viu stiluri de montaj şi, bineînţeles, dau dovada măiestriei lor, într-o poducție cu umor ce reflectă “industria” nunților înainte de anul 2000.
„Nunți, muzici și casete video se servește cu mare amuzament, pentru că subiectul e haios în sine, iar umorul este mereu involuntar. De la tapetul hawaian la macarale și steadycam, industria acestei piedici în calea uitării a evoluat, însă ridicolul a rămas”, scria criticul de film Iulia Blaga după vizionarea filmului, în 2008.
Vă așteptăm la film oferindu-vă un pahar de vin de soi, marca Salonul Rovinhud 2016, eveniment care promovează vinul de calitate, educația pentru un consum responsabil și responsabilitatea socială şi care va avea loc între 11-13 noiembrie la Hotel Timişoara, în beneficiul Asociației Ceva de Spus.
Biletul costă 10 lei şi poate fi achiziţionat la sală înainte de începerea proiecţiei.
Filmele sunt subtitrate în limba engleză şi sunt distribuite de Transilvania Film.