Timisoara

Finalizarea lucrarilor la cea de-a cincea cladire de birouri din CBC

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Vizualizari
1292

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

CITY BUSINESS CENTRE ANUNŢĂ FINALIZAREA LUCRĂRILOR LA CEA DE-A CINCEA CLĂDIRE DIN CADRUL COMPLEXULUI DE BIROURI DIN CENTRUL TIMIȘOAREI - ‚CITY BUSINESS EXCELLENCE CENTRE’

Timişoara, 13 august 2015 - Dezvoltatorul proiectului City Business Centre anunţă finalizarea lucrărilor la cea de-a cincea clădire de birouri care s-a ridicat în cartierul de afaceri din zona centrală a Timişoarei.

Proiectul „City Business Excellence Centre (CBEC) - Structură de sprijin a afacerilor" a beneficiat de o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 29.478.609,81 lei, prin Programul Operațional Regional 2007-2013 (POR), Axa prioritară 4 'Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local', Domeniul major de intervenție 4.1. 'Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanță regională și locală', administrat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management (AM POR), prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru POR, valoarea totală a proiectului fiind de 72.288.160,00 lei. Piatra de temelie a proiectului a fost pusă în luna august 2014, proiectul fiind finalizat în mai puțin de un an.

Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 9.500 mp destinaţi spaţiilor de birouri şi servicii . Impactul asupra mediului economic local este unul evident, fiind create atât infrastructura necesară pentru companiile multinaţionale care doresc să se extindă sau să îşi înceapă activitatea în Timişoara, cât şi o serie de facilităţi pentru IMM-uri și start-up-uri locale.
Finanţarea obţinută contribuie la sprijinirea dezvoltării afacerilor la nivel local și regional, dar în egală măsură și la crearea unei legături reale între firme și mediul academic local. Prin acest proiect, urmărim să contribuim la dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri local, cel puțin 15 companii, din care o parte însemnată vor fi microîntreprinderi, urmând să acceseze facilitățile oferite de noua clădire. Mai mult, estimăm că vor fi create cel puțin 160 de noi locuri de muncă de către companiile care vor activa în CBEC”, subliniază Ovidiu Şandor, dezvoltatorul complexului de birouri.
Au fost încheiate deja mai multe contracte de închiriere, atât cu firme deja prezente în CBC și care doresc să își extindă operațiunile, cât și cu firme noi. Domeniile cele mai reprezentative sunt IT, engineering, servicii financiare și bancare, consultanță. Gradul prezent de ocupare depășește 80%.

Despre City Business Centre Timişoara
City Business Centre Timişoara este un complex de birouri clasa A, situat în zona centrală a oraşului, ce include 5 corpuri cu o suprafaţă de 43.000 mp închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B, C și D cu o suprafaţă totală de 34.000 mp închiriabili și un grad de ocupare de 98%.
În 2010, City Business Centre Timişoara a fost desemnat Green Building of the Year de către Romanian Green Building Council şi Office Development of the Year de către EuropeProperty.com
Despre Regio
Regio este unul dintre Programele Operaţionale româneşti agreate cu Uniunea Europeană şi principalul instrument pentru punerea în practică a politicilor de dezvoltare regională. Obiectivul general al Regio constă în “sprijinirea şi promovarea dezvoltării locale durabile, atât din punct de vedere economic, cât şi social, în regiunile României, prin îmbunătăţirea condiţiilor de infrastructură şi a mediului de afaceri, care susţin creşterea economică”.