Timisoara

Flex Eco Fair

Flex Eco Fair

Detalii

Social links
Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 ani si 1 saptamana
Vizualizari
363

Voteaza & Distribuie

Descriere

Proiect de educaţie ecologică -Flex Eco Fair
18 decembrie 2016

Colectăm și plantăm;
Adu-ne 10 PET-uri aplatizate şi îţi oferim 1 tuia în ghiveci ca să-l plantezi!

Asociaţia ECO CLUB Timişoara, în parteneriat cu compania Flex Romania, organizează în premieră un proiect inedit de educaţie ecologică, numit Flex Eco Fair.

Dedicat celor care iubesc natura proiectul Flex Eco Fair se prezintă sub forma unui târg eco şi are drept scop încurajarea şi stimularea comportamentului de a colecta selectiv deşeurile de plastic şi cel de a planta puieţi, arbuşti tuia.

Proiectul este adresat tuturor categoriilor de vârstă, reprezentanții asociației Eco Club Timișoara încurajează parinții să vină însoțiți de copii. “Educația ecologică nu presupune doar explicarea în termeni ușor de înțeles pentru copii. Ea înseamnă și insuflarea respectului pentru mediul înconjurător prin participarea la acțiuni concrete; Flex Eco Fair este una din ele.” a declarat Andreia Schneider președintele Asociației Eco Club Timișoara.

Toți cei care doresc un mediu curat sunt aşteptaţi în data de18.12.2016(duminică), între orele1100- 1500,înPiaţa Libertăţiiunde se voroferi la schimb 1 tuia (60 cm - 80 cm, din total 1 000 buc. tuia) cu 10 PET-uri aplatizate,pentru a-l planta în gospodărie, în faţa blocului, curtea şcolii etc. Numărul de puieţi tuia oferiţi unei persoane creşte progresiv pe baza numărului de PET-uri colectate şi aduse. DJ Sean Norvis este prezent la acest eveniment și va încălzi atmosfera pe durata evenimentului.

Pentru a crea o comunitate virtuala a puieţilor de tuia plantaţi, toți beneficiarii sunt rugați să trimită o poză cu arbustul plantat la adresa de email: flexecofair@yahoo.com, sau să încarce poza pe pagina de facebookECO CLUB Timişoara. În final se va constitui atât o comunitate fizică a celor 1000 de arbuști tuia cât și una virtuală.

Proiectul este inițiat de către ECO CLUB Timişoara și finanțat de Flex Foundation.

Schneider Andreia, preşedinte ECO CLUB Timişoara
Tel: 0742294713
https://www.facebook.com/ECOclubTimisoara?ref=hl

ECO CLUB Timişoara s-a înfiinţat în anul 2007 ca şi grup de iniţiativă al Asociaţiei Leaders Timişoara. Începând din 17.12.2009, ECO CLUB Timişoara este o organizaţie non-profit de sine stătătoare. Scopul nostru este acela de a informa şi educa cetăţenii din comunitatea timişoreană (cu precădere tinerii), de a colabora cu organismele şi autorităţile locale pe probleme de mediu, de a contribui la reducerea poluării și a deşeurilor la nivel de oraş prin activităţile de informare şi conştientizare, ecologizare și prin oferirea de alternative de recuperare a deșeului.
La nivel de comunitate și județ, ECO CLUB Timişoara s-a remarcat prin proiecte cu impact mare în educația ecologică, continuă a cetățenilor, referitoare la: colectarea deșeurilor de hârtie, carton, plastic, uleiului alimentar uzat, cartușe de imprimantă, anvelope uzate. De asemenea, s-au realizat proiecte de plantat puieți în vederea împădurii (Utvin, 10 ha) şi de folosire a Sacoşelor din material textil al cumpărături, în locul celor din pungilor din plastic prin proiectul Spune NU plaselor din plastic!