Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Food Truck - un tip de afacere in plina ascensiune

Food Truck - un tip de afacere in plina ascensiune

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
1113

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Un food truck este o bucatarie mobila, destinata servirii preparatelor pentru consumatori. In Romania, trendul food truck a aparut in anul 2016, iar in prezent, este in plina ascensiune. Conceptul a luat amploare in ultimii ani, odata cu inceperea festivalurilor de muzica si gastronomie. Pe scurt, a fost un moment ideal pentru antreprenorii care au profitat din plin de oportunitate si au pus pe picioare afaceri cu adevarat profitabile!

Avantajele afacerilor de tip food truck

  • Avan in vedere ca este mobil, food truck-ul poate fi reamplasat periodic. Astfel, poti merge prin tara uin cautarea unui loc cu vad comercial, poti testa mai multe orase si astfel, poti gasi succesul afacerii;
  • Poti ajusta rapid gama de produse, impicit, diversificarea afacerii. In felul acesta contribui la fidelizarea clientilor si atragerea celor noi;
  • O astfel de afacere necesita un buget mai mic, comparativ cu deschiderea unui restaurant. Pe scurt, serviciile pot fi la fel de calitative, profitul la fel de mare, dar totul cu o investite mult mai mica;
  • Spre deosebire de restaurantul clasic, timpul de ateptare pentru clienti este mult mai mic;
  • Recuperarea rapida a investitiei ( Daca vei avea aproximativ 100 de clienti zilnic, poti recupera cheltuielile in 6 luni).

Ce trebuie sa iei in calcul atunci cand urmeaza sa deschizi un food truck

Primul lucru pe care trebuie sa il bifezi este obtinerea autorizatiei de functionare care sa iti permita vanzarea produselor alimnentare. Totodata, trebuie obtinuta si autorizatia ISU pentru o functionare conforma prevederilor legale. Ulterior, prioritatea va fi reprezentata de alegerea meniului. Una dintre cele mai frecvente greseli facute in acest domeniul este aglomerarea spatiului cu diverse utilaje sau ustensile mai putin folositoare. Cand ai decis sa deschizi un astfel de business, trebuie sa stii ca sunt impuse dotari corespunzatoare care sa asigure temperaturile optime de pastrare a alimentelor si conditii de igiena maxima. Pentru a trece cu succes de aceasta etapa economisind timp, recomandat este sa achizitionezi un food truck deja echipat cu dotarile necesare.

Detaliile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o locatie temporara
Fluxul de persoane si posibilitatea parcarii in zona respectiva sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand alegi o zona temporara pentru amplasarea food truck-ului. Daca obtii un permis pentru comert temporar si alegi sa vinzi intr-o zona unde se desfasoara concerte, picnicuri, festivaluri sau targuri, atunci profitul iti este asigurat intr-un timp foarte scurt!

Nu uita ca intotdeauna calitatea este cea care conteaza, iar pentru a oferi un motiv in plus clientilor sa te aleaga din nou si din nou, trebuie sa punctezi pe un factor diferentiator. In cazul acesta, poti sa te focusezi asupra unui mod de ambalare unic si memorabil. In general, consumatorii apreciaza foarte mult experienta pe care o au, uneori chiar mai mult decat produsul in sine.

Asadar, daca te incadrezi in categoria antreprenorilor dinamici pe care ii intriga ideea de a avea un business mobil, atunci o afacere de tip food truck iti poate aduce succesul! Nu uita, alegerea unei zone cu vad comercial mare, echipamente profesionale si un personal bine pregatit sunt detaliile care fac diferenta intr-un astfel de business!