Timisoara

Forme noi de expresie teatrala la Festivalul European de Teatru EUROTHALIA

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 6 zile
Vizualizari
289

Voteaza & Distribuie

Descriere

Forme noi de expresie teatrală la Festivalul European de Teatru EUROTHALIA

Festivalul European de Teatru EUROTHALIA, organizat de Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) prezintă spectacolele
Moliendo café”, în regia lui Silviu Purcărete, o coproducție TGST și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara
duminică, 11 octombrie, la ora 20,30
în sala Teatrului German
și
Ești un animal, Viskovitz!” de Alessandro Boffa, în regia lui Tudor Lucanu, o producție Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea
luni, 12 octombrie, la ora 20,30
în sala Operei Naționale Române Timișoara.

„Moliendo café” este prima coproducție dintre teatrele German și Maghiar de Stat din Timișoara, precum și prima colaborare cu Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este semnată de Dragoș Buhagiar, iar muzica de compozitorul Vasile Șirli. Distribuția îi reunește pe aproape toți actorii celor două teatre.
Spectacolul „Moliendo café” s-a născut din improvizațiile actorilor care s-au desfășurat sub îndrumarea artistică a regizorului Silviu Purcărete și care au ca temă cafeaua și lumea de arome și senzații pe care aceasta o evocă. „Cafeaua, ca şi teatrul, sunt două gratuităţi absolute şi indispensabile – adică nu folosesc la nimic, dar toată lumea le foloseşte”, argumentează regizorul. Secvențele din spectacol au fost concepute de către trupele reunite ale TGST și ale Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Pentru a depăşi barierele comunicării verbale, spectacolul foloseşte limbajul corporal ca mijloc principal de expresie.
Spectacol non-verbal.
Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea a participat în ultimul timp la numeroase festivaluri de teatru, fiind o trupă tânără, cu actori plini de energie. „Ești un animal, Viskovitz!” este o adaptare după romanul de debut al lui Alessandro Boffa, un biolog care a lucrat într-un laborator de genetică, dedicându-și activitatea studiului creierului uman. Regia este semnată de tânărul regizor Tudor Lucanu, decorul este realizat de Irina Moscu, costumele de Carmen Prodan, coregrafia de Galea Bobeicu, iar distribuția îi reunește pe Mădălina Ciotea, Réka Szász, Vlad Bîrzanu, Olimpiu Blaj, Ciprian Nicula, Cătălin Asanache.
Spectacolul este construit sub forma unei fabule ce prezintă povestea unui animal care descoperă viaţa, care îşi caută identitatea şi se confruntă cu poveşti de dragoste ieşite din comun. „Eşti un animal, Viskovitz!” este un text despre viaţă, cu un cintezoi paranoic, un peşte inadaptat, un melc narcisist, un parazit, un papagal, un porc, un rechin sau un burete alcoolic. Alături de el, în această aventură a vieţii, vor sta mereu Liuba (imaginea iubirii perfecte) și părinţii şi prietenii săi (Zucotici, Petrovici şi Lopez). Fiecare metamorfoză prin care trece Viskovitz oferă o poveste tragic-comică despre condiţia animalului pe care îl întrupează.
Spectacol în limba română, cu traducere în limbile germană și engleză

Pentru Festivalul „Eurothalia”, biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
- la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)
Orar: Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19; Sâmbătă: 10-15
- cu o oră înainte de începerea spectacolelor, la sălile de spectacol.
- online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.