Timisoara

„Fratele mai mare” e student la UPT

Detalii

Categorie
Evenimente educatie
Modificat
acum 9 luni si 2 saptamani
Vizualizari
196

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fratele mai mare” e student la UPT

Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) a Universității Politehnica Timișoara organizează cea de-a IX-a ediție a proiectul „Fii tu fratele mai mare” în data de 26 mai 2018. Destinat copiilor din centrele de plasament din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, proiectul are ca scop sărbătorirea Zilei Copilului. În această zi, voluntarii ligii îi vor întâmpina pe copii la ora 10:00 în fața Corpului Electro al Universității Politehnica Timișoara și îi vor ajută să se integreze într-un mediu nou, prin activități distractive și interactive. Sunt așteptați circa 100 de copii de la Centrul Rezidențial „Sf. Nicolae” din Peciu Nou, Fundația M.U.T. Herz fur Kinder din Bulgăruș, Centrul „Speranța” din Reșița și Fundația „Rudolf Walther” Timișoara.
În ziua proiectului, copiii au parte de activități concentrate în jurul unor jocuri menite să îi ajute în arii ca: participarea activă în societate, munca în echipă, exteriorizarea trăirilor, stima și încrederea de sine, sport și recreere. Toate aceste activități se desfășoară în incinta clădirii Electro a Politehnicii și în spațiile proximale acesteia.
Prin acest proiect, LSFETc și-a propus să promoveze ideea de îmbunătățire a societății civile și de a transmite un mesaj social puternic, integrarea copiilor din centrele de plasament în societate, prin creșterea încrederii și stimei de sine și prin dezvoltarea pe plan personal a acestora.
Un alt obiectiv al acestei acțiuni este acela de a atrage atenția asupra voluntariatului în rândul studenților și beneficiile profesionale și personale pe care acesta le poate aduce. Grupul ţintă este format din studenţii membrii ai LSFETc, dar și alți studenți din cadrul UPT sunt invitaţi să participe la aceste acţiuni și să se implice activ în proiect.
Beneficiarii acestei acţiuni sunt așadar copiii, centrele de plasament şi studenţii voluntari participanţi la proiect.
Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc)urmăreşte, prin proiectul de faţă, implicarea studenților în viaţa copiilor mai puţin norocoşi aflaţi în centrele de plasament.