Timisoara

„Frati de cruce”, premiera cu iubire si fantome

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
321

Voteaza & Distribuie

Descriere

Frați de cruce”, premieră cu iubire și fantome
Spectacolul cu piesa „Frați de cruce”, scrisă și regizată de Liviu Lucaci are premiera miercuri, 8 iunie, de la ora 19:00, în Sala Studio, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara. Următoarea reprezentație va putea fi urmărită joi, 9 iunie, de la aceeași oră. Spectacolul este tradus în limba română.

„«Frați de cruce» este jucat în premieră absolută în limba maghiară. E ca și cum ai avea un copil care din naștere vorbește o limbă străină. Înveți de la el în aceeași măsură în care învață și el de la tine” afirmă Liviu Lucaci, a cărui piesă a fost nominalizată la Gala Uniter pentru titlul de cea mai bună piesă a anului 2011.
„Textul vorbește despre dragostea care se luptă să răzbească în încleștarea cu povara istoriei. O poveste cu fantome și multă iubire, desfășurată într-o mansardă a unei case vechi din București”, detaliază regizorul. Liviu Lucaci este actor la Teatrul Național din București, scriitor și profesor de arta actorului la UNATC.
Lőrincz Rita joacă rolul Verei, iar Molnos András Csaba este Luca, un cuplu de îndrăgostiți ce fac o scurtă vizită în trecutul familiilor lor înainte de a pune ei înșiși temeliile uneia noi. Scenografia a fost realizată de Rodica Elena Știrbu, ilustrația muzicală îi aparține lui Bogdan Muscalu, iar Baczó Tünde a coordonat mișcarea scenică.
Biletele la reprezentația de joi pot fi achiziționate de la casieria de pe strada Alba Iulia nr.2 de luni până vineri, între orele 16 și 19 și costă 12 lei. Elevii, studenții și pensionarii plătesc 6 lei.