Timisoara

Front comun pentru RCM Timisoara

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
637

Voteaza & Distribuie

Descriere

Reprezentanții Primăriei Timișoara, Consiliului Județean Timiș și Universității de Vest au susținut împreună că sunt alături de clubul de rugby al orașului. Nicolae Robu, Marilen Pirtea și Călin Dobra speră ca Federația să reprogrameze meciul cu Farul. Șansele sunt însă 0, dar important este că Timișoara rămâne unită după sabotajul care a privat RCM de calificarea în a treia finală consecutivă a Superligii de rugby.
“Suntem mâhniți și de cum a reacționat Federația Română de Rugby la acest eveniment.Singura decizie corectă, în opinia noastră, era o reprogramare a jocului. Au mai fost situații, se putea proceda și altfel. Puteau fi lăsați cei șase jucători să intre pe teren, în baza înregistrărilor Policlinicii sportive, și dacă a doua zi se ajungea la concluzia că ceva a fost în neregulă cu cei șase jucători și nu a fost vorba de un act de sabotaj, se dicta victorie pentru Farul, pierdeau la masa verde, dar se dădea o șansă ca meciul să se joace cu efectivele complete.” a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei.
“Sunt două aspecte, fapta ce s-a întâmplat şi reacţia la ce s-a întâmplat. Ne referim la reacţia federaţiei. Sambătă seara golănia a învins și a învins în afara terenului. Nu cred că o ieșire în stradă ar aduce un plus în convingerea celor de la Federație de a face acest lucru. Dacă am avea convingerea că asta ar fi un plus, da, mâine am ieși în stradă. Dar cred că vremea unei Românii a anilor 90, când ieșirile în stradă duc să genereze decizii în menținerea valorilor, a reperelor, a statului de drept, au cam trecut. Cred că deciziile trebuie luate nu ca urmare a unor măsuri de presiune stradală, ci ca unor convingeri de a ne menține, sau de a duce țara într-o Europă modernă.” a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.
În cele din urmă, în ciuda sabotajului, fapt demonstrat prin distrugerea carnetelor a 6 jucători de la RCM, înaintea semifinalei cu Farul, clubul bănățean a hotărât să nu boicoteze finala mică și să se prezinte la meciul de sâmbătă cu Dinamo de la București.
Instituțiile abilitate au demarat o anchetă pentru a depista făptașii grotescului sabotaj care aruncă noroi pe sportul gentlemanilor.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro