Timisoara

Functionarea optima a vehiculului

Functionarea optima a vehiculului

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Vizualizari
958

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tehnologia avansata in industria automobilelor si in industria electrotehnica impune facilitatea unor activitati menite sa ajute la dezvoltarea mecanismelor de utilizare a pieselor, echipamentelor si utilajelor auto si industriale.

Cele mai moderne autovehicule folosesc de obicei o pompa electrica de alimentare a combustibilului ceea ce presupune locarea ei langa rezervorul de benzina. Unele sisteme de alimenatare necesita motoare mai puternice, precum motoare electrice 220v, care sa le ajute sa realizeze functionarea proprie a altor piese si a intregului sistem.

Cum functioneaza o pompa de combustibil?

Injectoarele de alimentare cu combustibil sunt realizate pentru a suplimenta cu combustibil unele motoare cu presiune mai mare, incat dimensiunea acestora poate varia, precum si viteza cu care presiunea este alimentata in intreg circuitul de functionare si aprindere. Actionarea mecanica sau computerizata a unui sistem se realizeaza prin aprinderea injectoarelor, iar in cazul unor defectiuni sau de rotire gresita a contactului de pornire, alimentarea se opreste in mod automat.

Pompele de combustibil pot sa nu mai functioneze dintr-o mare varietate de motive, incat odata ce se intampla acest lucru, alimentarea injectoarelor se opreste in mod automat, la fel ca intreg vehiculul. O alta problema este data de functionarea sistemului electric de pompare al combustibilului, iar o alimentare electrica care este formata din mai multe dispozitive tip releu asigura mai multa siguranta. Daca siguranta releului dezvolta unele probleme, aceasta conduce la defectiuni cat se poate de iremediabile.

Simptome majore ale deteriorarii pompei de combustibil

Exista patru simptome majore de defectiune ale pompei de alimentare, sau de combustibil, care nu sunt usor de remarcat si este necesar de cele mai multe ori sa se apeleze la mecanici.

Una din cele mai mari simptome ale esecului pompei de combustibil este data de supraincalzirea sau stagnarea motorului, si implicit a autovehiculului. Daca pompa se incalzeste in cateva minute de la pornirea masinii, atunci aceasta trebuie inlocuita.

Daca masina isi pierde puterea in timp ce urca in panta, pompa de carburant ar putea opri intregul sistemul de functionare al autovehiculului, astfel incat nu poate oferi combustibil suplimentar pentru ca masina sa functioneze mai departe, fara a pierde din viteza.

Un alt simptom este cel dat de sunetul motorului in timpul pornirii, mai ales in timpul iernii. Sunetul se potriveste unui tipat constant si accelerat atunci cand masina porneste si se opreste imediat. Este indicat sa rugati pe cineva sa va ajute sa va porniti masina, pentru a asculta sunetul motorului in timpul functionarii acestuia, iar daca nu se aude nimic, atunci pompa de combustibil poate fi problema.

Autor

  • E-Advertising
  • +1Partener de afaceri

  • E-Advertising este o firma care ofera servicii de internet marketing, care dezvolta campanii la scara larga, concepute pentru a creste profiturile clientilor. Cu peste 4 ani de experienta in dezvoltarea de strategii eficiente de SEO, echipa noastra este capabila sa ofere rezultate exceptionale intr-o perioada scurta de timp...
  • 0732941354