Timisoara

Fundatia Pentru Voi incearca din nou imposibilul?

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 5 ani si 2 luni
Vizualizari
542

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fundaţia Pentru Voi încearcă din nou imposibilul?
În aceste zile Fundaţia „Pentru Voi” a demarat campania de advocacy pentru modificarea prevederilor noului Cod Civil referitoare la punerea sub interdicţie a persoanelor cu organizarea unei mase rotunde în cadrul căreia s-a realizat un inventar al problemelor ridicate de aplicarea practică a actualelor prevederi legale.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Sunt adult: Trăiesc independent!”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Fundaţia va elabora o propunere privind modificarea actualelor dispoziţii din Codul civil referitoare la ocrotirea persoanei majore prin punerea sa sub interdicţie judecătorească şi punerea lor în concordanţă cu Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, adoptată la New York de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 13 decembrie 2006, ratificată de România prin Legea nr. 221/2010, care instituie obligaţia statelor părţi de a garanta recunoaşterea capacităţii juridice a persoanelor cu dizabilităţi.
La eveniment au participat reprezentanţi ai Autorităţii Tutelare din Timişoara şi Lugoj, ai DGASPC Timiş, precum şi specialişti ai Fundaţiei Pentru Voi, care au prezentat numeroase cazuri din activitatea lor curentă. Au fost analizate dificultăţile întâmpinate în rezolvarea acestor cazuri şi au fost făcute propuneri de modificare a legislaţiei existente.
„Fundaţia Pentru Voi a mai demarat proiecte care la început păreau imposibil de realizat şi pe care a reuşit să le pună în practică. Este adevărat că a fost nevoie de multă perseverenţă, însă noi suntem nişte luptători! Vom încerca şi de această dată să modificăm unul din actele normative fundamentale şi anume Codul Civil, în aşa fel încât persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni cu drepturi depline ai acestei ţări şi mecanismul tutelei să îi protejeze fără a le îngrădi drepturile civile”, a declarat Laila Onu, directorul executiv al fundaţiei.
Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactactati la numerele de telefon 0256 228 062 şi 0722 573 812, sau la adresa de e-mail iulia.nistor@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Iulia Nistor.