Timisoara

Fundatia Rubin

Fundatia Rubin

Detalii

Adresa
Timisoara, Piata Unirii, nr. 2
Telefon
0356442770
Fax
0356442770
Web
www.fundatiarubin.ro
Categorie
Centre Culturale
Modificat
acum 5 ani si 1 luna
Vizualizari
2415

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fundaţia Rubin este organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, cu caracter apolitic, care îşi desfăşoară activitatea începând cu anul 2001. Misiunea fundaţiei este să promoveze artele prin mijloace neconvenţionale şi să repună artistul în postura de (epi)centru al sensibilităţii comunitare.
Există trei domenii principale în care fundaţia activează: a) Activităţi axate pe promovarea artiştilor şi a artelor; b) Îmbunătăţirea şi lărgirea percepţiei cetăţenilor, mediilor de informare şi autorităţilor în legătură cu rolul social al culturii;c) Dezvoltarea resurselor umane în domeniul culturii: cursuri de formare profesională acreditate ANC pentru ocupaţia Fotograf.
Fundaţia derulează în prezent trei programe: "Arta în stradă" (începând din 2003, în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Timişoara), Programul de promovare al tinerilor artişti (din 2004, în parteneriat cu Cafeneaua Papillon) şi Programul de dezvoltare al resurselor umane în domeniul culturii.
Fundaţia Rubin organizează anual trei mari proiecte: Festivalul "AccesArt" (Timişoara), Tabăra de creaţie plastică Rubin - Dubova (Dubova) şi Tabăra „Pastel Urban” (Timişoara). Festivalul AccesArt, iniţiat în 2008, este un festival dedicat artelor, prin care ne propunem să transformăm, timp de trei zile, Piaţa Unirii şi strada Regimentul 5 Vânători în scenă/atelier de creaţie printr-o serie de workshop-uri, expoziţii şi concerte. Tabăra „Pastel Urban” reuneşte an de an la Timişoara artişti plastici profesionişti care ilustrează în tehnica pastelului oraşul de pe Bega, surprinzând arhitectura şi spiritul local. Tabăra Rubin-Dubova, organizată într-un cadru natural extrem de generos, reunește an de an, în principal, artiști plastici profesioniști consacrați și tineri artiști, dar și muzicieni, scriitori și critici de artă.

Orar

Luni - Vineri: 10:00 - 17:30

Filtre

Zone din Timisoara: Cetate