Timisoara

"Gaitele”, de Al. Kiritescu

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
2439

Voteaza & Distribuie

Descriere

Spectatorii timişoreni pentru care teatrul este definit de vedetele sale au prilejul de a revedea, într-o piesă celebră, veritabile dive ale scenei teatrale româneşti: Forina Cercel, Carmen Tănase, Virgina Rogin și Carmen Ionescu în comedia „Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu. Evenimentul va avea loc luni, 23 aprilie 2018, de la ora 20, pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara.
Text cu lipici despre românismul de ieri şi de azi, cu savuroase replici în care comicul devine un adevărat curcubeu de nuanţe, de la hazul frust la tachinarea fină, de la râsul sănătos şi gestul buf, la afurisenia de salon, Gaițele” sau ”Cuibul de viespi” – cum s-a intitulat la începutul anilor ’30 – este o satiră ”în care m-am străduit, cu adevăr și mânie, să demasc lumea putredă ce mi se dezvăluise în toata hâda ei goliciune”, spunea chiar autorul ei.
„Gaiţele este un spectacol extraordinar de frumos, publicul cunoaşte foarte bine această capodoperă interbelică, am observat că mulţi spectatori ştiu pe de rost replici, scene întregi, piesa a tot avut parte de montări răsunătoare şi de aceea şi aşteptarea publicului este mare. Pentru mine a fost o adevărată piatră de încercare, miza acestui spectacol a fost aducerea piesei în contemporaneitate fără a-i fisura atmosfera şi cred că am găsit împreună cu colegele mele actriţe o cheie a universalităţii textului. Însă acum, pentru mine, e mai mult de atât, e o emoţie copleşitoare, căci de Timişoara mă leagă amintiri dragi, preţioase, aici mi-am început cu adevărat cariera. Fiecare spectacol pe care îl joc pe scena din Timişoara este, pentru mine, o revenire acasă”, declară Florina Cercel.

Biletele pentru reprezentaţia de la Timişoara a comediei Gaiţele sunt puse în vânzare la Agenţia Operei şi costă, pe categorii de loc, 100 sau 80 de lei.