Timisoara

Gata în mai puţin de 30 de minute: 3 reţete rapide

Gata în mai puţin de 30 de minute: 3 reţete rapide

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
107

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Atunci când eşti obosit şi trebuie să pregăteşti ceva de mâncare sau ai o vizită neaşteptată și oaspeții așteaptă o gustare, este bine să ai la îndemână câteva reţete care se realizează rapid. Preparatele de la cină nu trebuie să fie neapărat rezultatul unei întregi zile petrecute în bucătărie. Poţi să savurezi o mâncare uşoară şi delicioasă, pregătită în mai puţin de 30 de minute, mai repede decât o comandă cu livrare la domiciliu.

Iată câteva sugestii de preparate gata în mai puțin de 30 de minute.

Paste

Există un mod simplu de a găti paste, fără multe operațiuni. Tipul de paste şi felul preparatului le alegi în funcţie de gust, reţeta este aceeaşi. Scufundă pastele în apă cu sare clocotită, fără capac. Adaugă un strop de ulei ca să împiedici lipirea pastelor. Citeşte instrucţiunile cu privire la timpul de gătire de pe ambalaj şi adaugă încă 3-4 minute la durata propusă, după care poţi continua cu alte activităţi, pentru că se gătesc singure. Reduci din timpul alocat fierberii dacă ai recipiente speciale şi foloseşti cuptoare cu microunde. La final adaugă pe deasupra verdeaţa preferată: busuioc, rucola, oregano etc. Pe deasupra presară, după gust, parmezan sau alt tip de brânză. Dacă nu doreşti paste simple, adaugă pui la grătar, chiftele, peşte sau alte surse de proteină din carne.

Somon înfoliat în stil asiatic

Cel mai rapid și mai simplu fel de preparare a somonului este în folie de aluminiu. Trebuie doar să înfoliezi toate ingredientele şi întreaga aromă rămâne în preparatul final. Curăţatul constă în simpla aruncare a foliei. 10 minute de pregătire plus 20 la cuptor înseamnă fix baremul nostru.

Pentru această reţetă ai nevoie de un kilogram de somon, un căţel de usturoi tocat, o lingură de sos de soia, o jumătate de lingură de vin de orez condimentat, o jumătate de lingură de ulei de susan, o jumătate de lingură de ghimbir proaspăt ras, piper negru proaspăt măcinat, o ceapă verde feliată subţire şi un sfert de linguriţă de seminţe de susan. Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Într-un castron amestecă toate ingredientele de mai sus. Căptuşeşte o hârtie de copt cu folie din aluminiu, aşază somonul, adaugă amestecul din castron şi pliază colţurile foliei peste întregul preparat. Se introduce în cuptor timp de 15 până la 20 de minute şi se serveşte imediat, cu sau fără altă garnitură, după gust.

Quesadilla cu brânză şi avocado

Ca să te bucuri de quesadilla nu trebuie neapărat sa mergi într-un restaurant cu specific mexican. Important este să ai în cămară foi de tortilla, brânzeturi şi avocado. 15 minute pregăteşti, 15 minute la copt, în jumătate de oră te bucuri de savoarea preparatului.

Ai nevoie de 500 de grame de carne de vită tocată, 200 de grame de caşcaval, 4-5 linguri de ulei de măsline, o lingură de condimente pentru taco, un ardei gras tăiat cubuleţe, o ceapă tocată mărunt, o ceapă, o legătură de pătrunjel, o lingură de boia, una de usturoi granulat, una de oregano, sare şi piper. Cuptorul trebuie preîncălzit la 200 de grade Celsius.

Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă carnea de vită până se rumeneşte, între 3 şi 5 minute. Scurge excesul de grăsime şi adaugă condimentele şi legumele. Foaia de tortilla sau lipia poate fi preparată pe loc sau, ca să câştigi timp, pregăteşte mai multe foi în weekend şi pune-le la congelator. Pe fiecare lipie adaugi carne, brânză şi celelalte ingrediente. Se pune la cuptor timp de 10-15 minute, timp suficient pentru topirea brânzei. Pentru forma tradiţională de quesadilla, cel mai simplu este să pliezi lipia în două, după care obţii trei triunghiuri prin două tăieturi de cuţit, asemenea unei jumătăţi de pizza. Repetă procedeul pentru fiecare porţie în parte.

O masă rapidă şi sănătoasă îţi oferă răgazul de a petrece mai mult timp împreună cu cei dragi. 30 de minute de gătit sunt suficiente pentru o cină într-o zi din cursul săptămânii.

Sursa foto: pixabay.com/photos/salmon-dish-food-cuisine-meal-518032/