Timisoara

GERNIK 2016 - Plasticieni din întreaga lume – într-un exercițiu artistic cu tradiție

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Vizualizari
1071

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 24 noiembrie 2016 - Miercuri 7 decembrie 2016

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Directia Judeteana pentru Cultura Timis – MINISTERUL CULTURII

Plasticieni din întreaga lume – într-un exercițiu artistic cu tradiție

14 artiști în cea de a XII-a ediție a uneia dintre cele mai longevive tabere de creație din spațiul bănățean: Tabăra de creație de la Gernik. Lucrările lor, inspirate de spațiul Banatului de Severin vor fi expuse, ca în fiecare an, în cadrul unui eveniment colectiv găzduit de galeria Pygmalion din Casa Artelor. Exercițiul artistic “botezat” anul acesta Spiritul lociși “nășit” de plasticianul Costin Brăteanu ajunge pentru prima oară în fața publicului joi, 24 noiembrie, de la ora 18.00.

“Artiștii angrenați în caruselul metafizic circular al cifrei 12, arondați ciclicității, surprind prin dezinvoltură, optimism creativ, se remarcă o anume detașare suficientă pentru a surprinde dincolo de aparențe seva răvășitoare a locului, mesaje din abisul autohton se înfiripă parcă în fiecare operă de artă, evocând melanjul involuntar, simbioza onirică dintre creator și Spiritus loci”. – spune criticul de artă Gabriel Kelemen.

Cei 14 artiști care expun în galeria Pygmalion sunt: Ali Al Ameri, Malgorzata Andrzejewska, Costin Brateanu, Dariusz Przewięźlikowski, Emanuela Harris Sintamarian, Jens Lawrenz, Magdalena Hoffmann, Katja Juhola, Delphine Manet, Witold Zakrezewski, Smaranda Sabina Moldovan, Eman Osama, Nikos Rizos, Vicky Vlachogianni.

Expoziția stă pe simeze vreme de două săptămâni.