Timisoara

Giving Tuesday in premiera in Timisoara/Salvati Copiii

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 6 ani si 9 luni
Vizualizari
846

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Salvaţi Copiii Filiala Timişoara alături de 123ContactForm şi Quick Lunch se alătură iniţiativei internaţionale Giving Tuesday pentru a încuraja contribuţiile caritabile
Pentru a marca pentru prima oara în România mişcarea GivingTuesday, Organizaţia Salvaţi Copiii Timişoara alături de 123ContactForm şi Quick Lunch anunţă derularea acţiunii caritabile adresate copiilor beneficiari ai celor doua centre ale Organizaţiei Salvaţi Copiii Timişoara (Centrul Educaţional şi Centrul Creştem Impreună) ce va avea loc marţi, 03 decembrie a.c. Cei 25 de copii care fecventează zi de zi Centrul Educațional deschis în cadrul Scolii Generale nr. 11 din Timișoara și care provin din familii cu situație precară din punct de vedere socio-economic, și cei 25 de copii de la Centrul Creștem Împreună, ce funcționează la Școala Generală nr. 1 Timișoara, ai căror părinți sunt plecați în străinătate, vor primi pachete cu mâncare, rechizite si jucării. Sunt copii aflați într-un risc foarte mare de abandon școlar, copii care resimt un deficit de afecțiune familială sau copii care nu sunt hrăniți corespunzător vârstei, nu sunt îmbrăcați potrivit cu vremea de afară, nu sunt stimulați să se joace sau să învețe.

Campania îşi propune conştientizarea comunităţii locale cu privire la importanţa contribuţiilor caritabile şi de voluntariat, adresate tuturor celor aflaţi în nevoie. Astfel, după un efort inaugural de succes care a avut loc în toamna anului 2012 în SUA, ideea Giving Tuesday a luat aploare, iar intr-un timp foarte scurt (1 an) a devenit o mişcare globală la care din acest an adera şi Romania, la iniţiativa 123ContactForm, prin această primă campanie.
Ce este GivingTuesday mai exact? Incepută ca o mișcare națională în SUA in anul 2012, inspirata de existenta zilelor Black Friday și CyberMonday, cand frenezia cumparaturilor este pe primul loc, această iniţiativă este una a carităţii şi are ca scop încurajarea publicului de pretutindeni inclusiv firme, corporaţii, organizaţii caritabile, centre comunitare, persoane fizice şi familii să adere unui scop comun - de a ajuta pe alții și de a stimula modalităţi de a oferi mai mult, intr-un mod implicat prin contributii caritabile si de voluntariat.
Astfel, in acest an pentru prima oara în România o zi obişnuită de marţi devine în 3 decembrie o zi specială în care 50 de copii beneficiari ai centrelor Educaţional şi Creştem Împreună (din cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii Filiala Timişoara) vor descoperi caritatea.
De asemenea, prin acest prim pas se doreste ca pe viitor întreaga societate românească să îmbrăţişeze această iniţiativă care să reunească reprezentanţi ai mediului de afaceri, organizaţii nonprofit, comunităţi şi instituţii într-un demers unitar de a face bine.

“Când am auzit despre mişcarea Giving Tuesday din Statele Unite, ni s-a părut o idee extraordinară care ar merita impartaşită şi de societatea din România. Este o ocazie ca fiecare dintre noi să işi ia timp pentru a se gandi la ceilalţi. Credem într-o lume mai bună pe care ne-o putem construi singuri, de aceea vă invităm să vă alăturaţi Giving Tuesday!” spune Florin Cornianu, CEO al 123ContactForm.

Notă pentru redactori:
CENTRUL EDUCAŢIONAL- este uncentru dechis de către Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Timişoara în anul 2007 şi se adresează copiilor aflati in risc de a fi exploataţi economic cu varsta cuprinsa între 3-13 ani, băieţi şi fete şi familiile acestora.
În acest moment serviciile centrului constau în: consiliere socială şi psihologică, consiliere şi asistenţă juridică în vederea obţinerii actelor de identitate şi clarificări situaţiei locative, programe educaţionale organizate în centru,activităţi recreative organizate in afara centrului, pregătire şcolară suplimentară pentru copiii care frecventează şcoala, oferirea de suport material pentru copii,consiliere psihologică pentru părinţi.
CENTRUL CREŞTEM ÎMPREUNĂ-este un centru dechis de către Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Timişoara în anul 2010 ce se adresează copiilor care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi care are ca scop diminuarea impactului negativ al migraţiei economice a părinţilor în strainătate asupra copiilor rămaşi singuri acasă, în România .În acest moment serviciileoferite constau în: program Şcoală după şcoală (Afterschool), suport nutriţional zilnic, consiliere socială, consiliere psihologică, activităţi recreative şi de socializare, şcoală de vară.
Mai multe informaţii despre Giving Tuesday:
Giving Tuesday urmăreşte instaurarea pe plan global a unei zile a carităţii şi facerii de bine, plasata chiar la debutul Sarbatorilor de iarna. Ideea este simpla: mobilizarea comunităţilor, instituţiilor şi a mediului de afaceri spre a strange fonduri în sprijinul organizaţiilor nonprofit, care la randul lor se implică în ajutorarea celor în nevoi. Giving Tuesday a debutat în Statele Unite în 2012, cand mari companii au donat tone de alimente, mile de zbor cu avionul pentru membrii unor organizatii nonprofit şi multe altele. Printre cei mai importanti sustinatori ai miscarii se numara Fundatia Natiunilor Unite (UN Foundation), Bill şi Melinda Gates, Libby Lefler din partea Facebook şi mulţi alţii. În 2013, Giving Tuesday s-a extins dincolo de granitele Statelor Unite. Primul pas pentru aducerea in Romania a ideii Giving Tuesday a fost realizat la initiativa 123ContactForm si cu sprijinul organizaţiei Salvaţi Copiii Filiala Timişoara.