Timisoara

Gradinita Pygmalion

Gradinita Pygmalion

Detalii gradinita/club

Adresa
Ghiroda, Strada Brates, nr. 6 A
Telefon
0740236316, 0743064433
Web
www.gradinitapygmalion.ro
Categorie
Gradinite
Modificat
acum 5 ani si 3 saptamani
Vizualizari
3233

Voteaza & Distribuie

Prezentare gradinita/club

Grădiniţa Pygmalion s-a născut din pasiune pentru copii şi din dorinţa de a-i ajuta să se dezvolte corespunzător, astfel încât să fie pregătiţi pentru cerinţele actuale ale societăţii şi ale sistemului de învăţământ, dar şi echipaţi să revoluţioneze sistemul.

Programa educaţională urmăreşte normele metodologice ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării în care se accentuează dezvoltarea aptitudinilor individuale prin activităţi opţionale, precum şi învăţarea experienţială.

Grădiniţa pune în practică îmbinarea ideilor din pedagogia tradiţională cu ideile pedagogiilor alternative, promovând conceptul de dezvoltare globală a copilului, în sensul că pregătirea copilului pentru şcoală şi pentru viaţă trebuie să aibă în vedere nu doar competenţe academice, ci în aceeaşi măsură, capacităţi, deprinderi, atitudini ce ţin de dezvoltarea socio-emoţională, cognitivă, precum şi dezvoltarea psiho-motrică.

De ce … Pygmalion?

Numele gradinitei si al cresei are legatura cu efectul Pygmalion, care se refera la situatii in care oamenii au performante mai bune decat altii pentru ca pur si simplu asa se asteapta de la ei. Pentru noi, efectul Pygmalion inseamna ca toti copiii devin constienti de asteptarile adultilor care se ocupa de educatia lor (parinti, educatoare, profesori, psihologi). Copiii fata de care exista asteptari mici, vor internaliza aceasta eticheta si vor avea rezultate mai mici, iar cei fata de care exista asteptari mari, vor avea rezultate bune, comportandu-se pe masura asteptarilor.Prin urmare noi vrem sa folosim efectul Pygmalion in modul in care abordam educatia copiilor inscrisi la gradinita noastra. Ideea nu este aceea sa avem asteptari absurde de la copii, ci de a le transmite increderea noastra in faptul ca ei sunt capabili sa faca ceea ce si-au propus. Ii voi incuraja sa incerce singuri si vom fi convinsi ca pot. Tratandu-i astfel, le insuflam si lor convingerea ca POT. Iar acesta este primul pas pentru a reusi: sa crezi ca poti!Astfel educaţia se bazeaza pe urmatoarele VALORI:

1. Dragoste pentru copii;
2. Încredere în potenţialul fiecărui copil;
3. Sprijin şi stimulare adecvată în vederea dezvoltării globale a copilului;
4. Cunoaşterea şi abordarea diferenţiată a copiilor;
5. Valorizarea copiilor;
6. Invatarea experientiala;
7. Dezvoltarea personală şi profesională a Echipei Pygmalion.

Dezvoltarea pe plan personal este o preocupare fundamentală a noastră; vrem să oferim genul de educație care merge dincolo de sensul strict academic și care îi pregătește pe copii pentru o viață în permanentă schimbare.

De asemenea Pygmalion acordă o importanță deosebită formării caracterului. Oferim copiilor instrumente de a se cunoaște, de a privi viitorul cu încredere, de a se înțelege și poziționa ca indivizi. Îi învățăm cum să fie responsabili, să-și poarte de grijă lor și altora, să-și exprime liber gândurile și sentimentele fără teama de a rămâne neînțeleși. In plus avem incluse in oferta noastra ore de educatie crestina, cu caracter non-denominational, cu acordul scris al parintilor.

In activitatile educative, accentul se pune pe invatarea experientiala, aceasta fiind un principiu de baza al filosofiei Pygmalion.

De ce vrem sa facem acest lucru?

Pentru ca:
Noi credem ca proverbul "Spune-mi şi voi uita, predă-mi şi îmi voi aminti, implică-mă şi voi învăţa" exprima un mare adevar.Multe studii arata ca oamenii reţin informaţia astfel: •20% din ceea ce aud; •30% din ceea ce văd; •50% din ceea ce aud şi văd; •60% din ceea ce aud, vad si repetă verbal; •90% din ceea ce aud, vad, repetă verbal şi experimentează. Vrem sa le oferim copiilor experinte din care sa invete, dar si care sa le ofere momente placute, de care sa-si aminteasca cu drag. Echipa, tânără şi profesionistă, lucrează pentru a asigura fiecărui copil în parte căldura, siguranţa şi mai ales, libertatea de acţiune, punându-se accent deosebit pe personalitatea fiecăruia. Astfel, fiecare persoana implicata in educatia copiilor este specializata in domeniu si participa la seminarii pe teme legate de psihologia copilului si pedagogie organizate de catre psihologii gradinitei, precum si la alte cursuri, seminarii si conferinte organizate de catre alte institutii.

Orar gradinita/club

Luni - Vineri: 8:00 - 19:00