Timisoara

Handbalul alb-violet respira si poate visa la un sezon chiar mai bun

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
298

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sezonul remarcabil făcut de handbaliştii alb-violeţi, locul 3, dar in conditii extrem de vitrege, a convins o companie puternică a Timişoarei să se alăture proiectului de revigorare a acestui sport în Banat. Continental Anvelope şi SCM Politehnica s-au înţeles pentru o colaborare inclusiv pe plan financiar, sprijinul firmei timişorene venind ca o continuare a altor proiecte comune cu cea mai mare universitate tehnică din zona de vest.
„Ca şi companie producătoare în Timişoara, aveam o colaborare de mulţi ani cu Universitatea Politehnica. În cei peste 15 ani de când suntem aici, am reuşit să clădim cea mai mare fabrică de profil din vestul ţării şi această sprijin a venit pentru noi în mod firesc, după ce am avut parteneriate pe partea educaţională. De aceea, am decis să suţinem demersurile Politehnicii şi în domeniul sportiv” a spus Anca Fiat, reprezentantul Continental la conferinţa de presă.
Directorul SCM Timişoara, Radu Ţoancă, şi-a exprimat satisfacţia şi speranţa că în acest mod sportul de performanţă va avea parte şi de lucruri bune pe plan administrativ: „E un nou început, înseamnă o speranţă că încet-încet sportul din Timişoara îşi revine după şocul financiar şi legislativ de anul trecut şi înseamnă ceva foarte important şi pentru instituţionalizarea altor parteneriate extrem de durabile între zona municipalităţii şi cea privată, cu agenţi economici reprezentativi.”
Despre implicarea şi colaborarea celor două entităţi a vorbit şi profesorul Vasile Ruşeţ, reprezentantul Universităţii Politehnica în cadrul SCM: „Corporaţia Continental şi-a asumat şi o responsabilitate socială, inclusiv susţinere a unor competiţii sportive cum este tradiţionalul turneu internaţional Cupa Politehnica, programat întotdeauna înaintea startului de sezon oficial. Faptul că trei mari entităţi precum autoritatea locală, Politehnica şi Continental s-au înţeles pentru o colaborare în acest sezon înseamnă încredere reciprocă şi o certitudine pentru realizarea unui proiect în folosul sportului.”
Cu acelaşi prilej a fost lansată şi noua identitate a clubului, printr-o siglă adaptată la noile standarde şi nevoi pentru apariţii pe materiale promoţionale şi echipamente sportive. „Odată cu noua siglă urmărim o abordare integrată a noţiunii de “brand”, prin care dorim să creştem prestigiul handbalului local cu ajutorul proiectelor gândite pe cei trei piloni: fani – handbal – comunitate. Cinci valori ne ghidează și sunt fundația acțiunilor noastre: respectul pentru sine și pentru adversari, spiritul inovator al Universității Politehnica și al Timișoarei, spiritul de echipă, iniţiativa şi excelenţa” a adăugat Doru Costică, responsabilul de marketing al clubului bănăţean.
Noua imagine şi noua organizare a fost evidenţiată şi de căpitanul Cristian Fenici: „Am intrat în normalitate, aşa trebuie să funcţioneze un club, să nu aibă nicio problemă, de nici un fel. E un început bun, împreună cu jucătorii care au rămas la club de anul trecut şi cei care au venit acum în vară ne antrenăm sută la sută şi sper să ne antrenăm cel puţin la nivelul echipei de anul trecut. Noi ne vom lupta la fiecare meci şi cu siguranţă echipelor le va fi greu să câştige la Timişoara.”
Tot pe partea sportivă a conferinţei de presă, antrenorul Pero Milosevic le-a mulţumit noilor parteneri pentru disponibilitatea de colaborare: „Eu ca antrenor, apoi jucătorii şi staff-ul administrativ ne bucurăm de un asemenea sprijin generos. Sunt sigur că vom da tot pentru o imagine mai bună şi pentru partenerul care a venit alături de noi” a spus tehnicianul muntenegrean, care a anunţat şi programul amicalelor în următoarea perioadă: în 3 august cu HC Vaslui, în 5 şi 6 august cu CSM Satu Mare, iar în 12 şi 13 august cu HC Petrea Reşiţa. Turneul Cupa Politehnica e programat în 18, 19 şi 20 august, până în momentul de faţă fiind sigură participarea celor de la Pick Szeged.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro