Timisoara

„Hotel PM” la Festivalul National de Teatru pentru Adolescenti „T4T”

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
377

Voteaza & Distribuie

Descriere

Hotel PM” la Festivalul Național de Teatru pentru Adolescenți „T4T”

Spectacolul de teatru-dans „Hotel PM”, o producție a Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), se va juca în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Adolescenți „T4T”
sâmbătă, 22 august 2015, la ora 19,30 în sala Teatrului German.

Ediţia a XVII-a a Festivalului Naţional de Teatru pentru Adolescenţi „T4T” este organizată la Timișoara în perioada 20-31 august 2015. Manifestarea va reuni 200 de participanţi care vor fi implicaţi în ateliere, expoziţii, spectacole şi alte activități având ca temă „Simbioza”. Participanții, dar și publicul larg, vor avea șansa să vizioneze spectacolele de teatru invitate la festival, printre care se numără și „Hotel PM”.
„Hotel PM” a fost produs de Teatrul German în martie 2015, fiind conceput de coregrafa, dansatoarea și actrița Andrea Gavriliu. Acesteia i se alătură o echipă amplă de artiști: scenografia este semnată de Andreea Săndulescu, muzica este compusă de Mihai Dobre, cu participarea lui Alex Pop, iar proiecțiile video sunt creația lui Daniel Păun. Distribuția îi reunește pe actorii-performeri Olga Török, Konstantin Keidel, Isolde Cobeț, Daniela Török, Radu Vulpe și Horia Săvescu.
„Hotel PM” aduce pe scenă întâmplările absurde si neașteptate ce au loc într-o cameră de hotel: musafirii hotelului descoperă spațiul prin dans, explorând decorul cu toate elementele lui, camera de hotel devenind astfel un spațiu simbolic, în care trăirile umane sunt caricaturizate. Spectacolul reunește diferite mijloace artistice, precum dansul, muzica electronică, scenografia și proiecțiile video, creând astfel un proiect complex, ce are ca scop deconstrucția unor stereotipuri.

Foto: Fotografie din „Hotel PM”, o producție TGST.