Timisoara

Anunt Gold Expertiza psihologica in Timisoara

Psiholog Nicoleta Iordache din Timisoara, specializat in expertiza psihologica si psihologie clinica ofera servicii de expertiza psihologica judiciara si extrajudiciara pentru: divort, incredintare minori, abuz, violenta domestica, trauma, acciden ...

Ozonoterapia in cadrul Clinici de Dermatologie Derma Health din Timisoara

Ozonoterapia in cadrul Clinici de Dermatologie Derma Health din Timisoara

Detalii

Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Derma Health
Vizualizari
1699

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ce este ?
In functie de aplicarea acestuia, concentratia de ozon poate varia intre 1 si 100 µg/ml (0.05 – 5 % O3). Terapeutul sau medicul specialist, determina doza completa corespunzatoare indicatiei medicale in functie de afectiunea fiecarui pacient.

Proprietati si efecte ale ozonoterapiei
Ozonul medical are puternice proprietati bactericide, fungicide si virostatice, fiind asadar folosit pe scara larga in tratarea plagilor infectate, precum si in bolile virale si bacteriale.
Capacitatea sa de a stimula circulatia este utilizata in tratamentul tulburarilor circulatorii ceea ce il face foarte valoros in revitalizarea functiilor organice.
Cand este administrat in concentratii scazute, rezistenta proprie a organismului este mobilizata, adica ozonul (re)activeaza sistemul imunitar.

Ca raspuns la aceasta activare cu ozon, celulele imune din organism produc mesageri speciali numiti citochine (inclusiv intermediari importanti interferoni sau interleuchine). Acestea informeaza alte celule ale sistemului imunitar, declansand o cascada de schimbari pozitive in intregul sistem imunitar, care este stimulat sa reziste la boli. Aplicarea ozonului se dovedeste extrem de utila pentru activarea sistemului imunitar la pacientii cu un statut imun scazut si / sau deficit imunitar.

Cantitati mici de ozon aplicate prin asa-numita “ autohemoterapie mare” (tratarea externa a sangelui pacientului inainte de reinfuzie) activeaza, prin urmare, antioxidantii proprii organismului si captatorii (scavengerii) de radicali liberi.

Astfel putem intelege de ce ozonul este utilizat in tratarea bolilor care implica inflamatie cronica.

Indicatii pentru ozonoterapie
Datorita proprietatilor sale selective, ozonul medical este folosit in 3 domenii principale de indicatie:
  1. Tratamentul tulburarilor circulatorii, in domeniul geriatriei,
  2. Tratamentul bolilor produse de virusuri precum boli ale ficatului (hepatita) si herpes
  3. Tratamentul plagilor infectate, nevindecate corespunzator si tratamentul proceselor inflamatorii, cum sunt de exemplu
    • Ulcere deschise pe picioare (ulcus cruris)
    • Boli inflamatorii intestinale (Colita, Proctita),
    • Arsuri, plagi infectate, infectii fungice si altele
  4. Ca aditiv sau terapie complementara in diferite tipuri de cancer, ozonul este aplicat in doze mici pentru imunoactivare generala prin " autohemoterapie mare" (reinfuzie) sau " autohemoterapie mica" (reinjectare) intramuscular.
Tehnici de aplicare ale ozonoterapiei
Multe decenii de experienta si o serie de studii clinice recente au demonstrat ca sunt acceptate urmatoarele cinci metode de aplicare a ozonului:
  1. Autohemoterapia mare (tratarea sangelui pacientului in afara corpului inainte de retransfuzie), in geriatrie (afectiuni legate de varsta), pentru revitalizare, in tratamentul tulburarilor circulatorii si bolilor produse de virusuri, si pentru imunoactivare generala.
    Prin aceasta metoda, se preleva intre 50 si 100 ml de sange de la pacient in mod obisnuit, imbogatit apoi cu o cantitate egala de ozon (cu materiale sterile de unica folosinta!). Ozonul actioneaza complet – in raport de 100 % - cu substante specifice care alcatuiesc celulele albe si rosii din sange activand astfel functiile vitale = metabolismul. Acest sange activat (nu ozon sau oxigen!) este cel care este reintrodus in sistemul pacientului pe cale intravenoasa.
  2. Folosind acelasi principiu, autohemoterapia mica este o aplicatie, pe cale intramusculara, a sangelui tratat cu O3 pentru o imunoactivare nespecifica: poate fi folosit in boli alergice sau pentru a imbunatati rezistenta generala proprie a organismului.
  3. Tratamentul extern al sangelui se realizeaza in primul rand intr-un sistem inchis utilizand ozon, in „cizme” speciale de plastic (pentru picioare), saci, sau folie etc potrivite pentru celelalte parti ale corpului. Acestea sunt desigur realizate din materiale rezistente la ozon. Partile tratate ale corpului sunt umezite in prealabil cu apa, deoarece ozonul nu poate actiona pe zone uscate. Aceasta metoda este foarte eficienta in tratarea ulcerelor, plagilor deschise, leziuni postoperatorii, zona zoster (herpes) sau zone infectate etc. Alte forme sunt apa ozonizata pura (de exemplu in tratamentele dentare) si ulei de masline pur medical ozonizat (pentru eruptii cutanate precum eczeme si afectiuni fungice etc).
  4. Aplicarea ozonului pe cale intrarectala nu este atat de neplacuta pe cat suna (in termeni medicali, aceasta procedura se numeste insuflatie). De fapt, pacientul nu simte absolut nimic deoarece ozonul este direct absorbit prin membranele intestinale sensibile; in plus, tubul de unica folosinta special conceput este lubrifiat, o metoda complet igienica – si practic, pacientul poate sa o aplice chiar el/ea. Aceasta metoda este in primul rand indicata pentru stari inflamatorii ale tractului intestinal dar devine tot mai utilizata si in procesele de revitalizare generala.
  5. Injectarea de ozon in articulatii (pe cale intraarticulara); dupa cum indica si termenul, ozonul este foarte atent injectat – de catre un specialist – pentru a trata articulatiile inflamate si dureroase (artrita, artroza recurenta, rigiditate patologica generala). Aceasta este o necesitate in multe practici de ortopedie.
In ce boli poate fi aplicata ozonoterapia? Exista o serie de boli patologice in care se poate interveni in mod pozitiv sau chiar pot fi vindecate cu ozon. Acest fapt a fost confirmat de o serie larga de cercetari stiintifice si publicatii medicale. De regula, ozonul medical este aplicat complementar altor metode terapeutice, de aceea se situeaza in domeniul medicinei alternative.
Pentru toti pacientii, barbati sau femei, pentru a fi informati despre cele mai recente evolutii in terapia cu ozon, – si in timp util – un numar mare de terapeuti (din Europa) s-au reunit si au fondat Societatea Medicala pentru Folosirea Ozonului in Prevenire si Terapie (inregistrata legal), numita anterior Societatea Medicala pentru Terapia cu Ozon, avand drept scop furnizarea informatiilor de baza pentru medici/terapeuti cat si pentru pacienti. Acest schimb de informatii foarte important s-a dezvoltat tot mai mult de-alungul anilor.
Referitor la cat de mult va poate informa si ajuta medicul dvs., depinde de tara in care va aflati si statutul curent al ozonului medical. Toti ar trebui sa stie, totusi, ca ozonul medical, atunci cand este folosit corespunzator si responsabil (si este stabilita indicatia corecta), este sigur, practic, eficient si – cel putin preventiv – dar si redus ca si costuri.
Desigur, cu toate acestea, ca si in cazul tuturor celorlalte forme de tratament medical, nu se poate garanta100 % ca terapia cu ozon va reusi sa trateze afectiunea pentru care s-a aplicat. Succesul aplicatiei poate varia in functie de starea de sanatate a pacientului, frecventa de tratament cu ozon, dozele si concentratiile aplicate, precum si o serie de alti factori.
Tulburari circulatorii
Tulburarile circulatorii arteriale, in care, printre alte simptome, o senzatie de raceala in picioare sau dureri cauzate de mersul pe jos chiar si pe distante scurte (sindromul "scurtatura") sunt semne alarmante, sunt o indicatie clasica pentru terapia cu ozon de peste 40 de ani. Succesul acesteia a fost confirmat de un numar mare de studii clinice. Ozonul este aplicat ca o completare si in combinatie cu alte metode in medicina clasica si alternativa.
Ce ar trebui sa stie pacientul inainte de ozonoterapie? Inainte de aplicarea oricarei forme de ozonoterapie, trebuie sa va informati medicul despre orice medicatie sau masuri speciale de dieta pe care le-ati urmat recent. Trebuie doar sa intrerupeti regimul respectiv daca medicul dvs. va recomanda acest lucru. Trebuie de asemenea sa va informati medicul despre posibile alergii, boli genetice sau alte mentiuni, si modul in care acestea au fost tratate.
In multe tari, mai ales in afara Europei, terapia cu ozon nu este intotdeauna acoperita de politele de asigurare de sanatate sau nu intra in pachetul de beneficii medicale oferite de anagajatori.
Ar trebui de asemenea sa va interesati daca exista in iudetul dvs. centre de tratament cu ozon autorizate pentru Ozonoterapie, cum este Centrul Medical Derma Health din Timisoara, daca exista specialisti disponibili, si cat costa tratamentul. Majoritatea tratamentelor cu ozon sunt in serie de cate 10 sedinte, dar poate fi necesara o a doua sau a treia serie in functie de indicatii. Costul unei sedinte este de aproximativ 50 de ron. Cu toate acestea, trebuie sa tineti seama intotdeauna ca orice fel de prevenire va poate scuti de un tratament ulterior mult mai costisitor la scara larga.
Terapia cu ozon implica un risc scazut si in general este aplicata ca o metoda alternativa, aditionala sau de recuperare, pe langa tratamentele medicale standard.

Autor

Anunt Gold Eliminare grasime prin Lipoliza in Timisoara

Lipoliza sau topirea grasimilor prin mezoterapie injectabila este o procedura minim invaziva. În clinica MedOzon Timișoara, injectarile lipolitice pentru inlaturarea grasimii se realizează în condiții de maximă siguranță și cu certitudinea celor mai bune rezultate.