Timisoara

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

O noua sansa pentru tinerii de la Centrul Educativ Buzias

Paisie Lugojanul, „povestit” la DNA de fostii angajati ai centrelor educationale

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 8 ani si 9 luni
Vizualizari
1029

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

PREMIERĂ ROMÂNEASCĂ
O NOUĂ ȘANSĂ PENTRU TINERII DE LA CENTRUL EDUCATIV BUZIAȘ

In perioada 6-10 iunie are loc o mobilitate a 9 tineri din Barcelona in România, în cadrul proiectului ILA-Employability. Acesti tineri sunt asistati in sistemul justitiei din Barcelona, iar mobilitatea din România este urmarea celei derulate în perioada 16-20 mai în Barcelona cu participarea unui număr de 9 tineri din România, insoțiti de doi angajați ai Centrului Educativ Buziaș.
Activitatea poate să fie considerată o premieră în sistemul judiciar din România, fiind prima data când strategia de reintegrare socială are în vedere și componenta de follow-up a intervenției educative derulate în unitățile sistemului penitenciar prin mobilități transnaționale.
Pe parcursul a cinci zile, tinerii din Barcelona (aflați în custodia sistemului judiciar din Spania) deruleaza activități comune cu tineri din cadrul Centrului Educativ Buzias. În prima zi au fost derulate activități comune, în cadrul Centrului Educativ Buzias, iar în cea de-a doua zi a fost organizată o vizită în cadrul Societății Azur, unde au fost dicutate posibilități de angajare ale tinerilor privați de libertate aflați în executarea sentinței, dar și după punerea în libertate, cunoscând faptul că unui dintre factorii preventivi în apariția recidivei este existența unui loc de muncă.
În cursul celor trei zile ce urmează, tinerii din Barcelona, împreună cu tinerii din cadrul Centrului Educativ Buzias își vor derula activitatea în cadrul Facultății de Psihologie a Universității Tibiscus din Timișoara, fiind implicați psihologi, masteranzi ai Facultății amintite. Psihologii vor derula o activitate de mentorat, pregatind tinerii pentru derularea unui interviu în condiții optime. De asemenea, se vor realiza activități de consiliere și orientare vocațională.
În ultima zi a mobilității, vineri, va fi simulat un proces de recrutare, prin participarea unui recrutor și a unui expert independent, fiind selecționați acei candidați care vor îndeplini condițiile postului. Va fi explicat în detaliu procesului selecției, care sunt punctele slabe și cele tari ale fiecărui candidat, astfel încât fiecare participant să beneficieze de experiența comună împărtățită.
În plus, în cursul zilei de vineri, la Universitatea Tibiscus din Timișoara, la Facultatea de Psihilogie, Strada Lascăr Catargiu, nr. 6, etaj 1, cu începere de la ora 10.00, doi dintre tinerii care au fost implicați în mobilitatea din Spania vor participa pentru a transfera experiența lor de învățare. Unul dintre tineri este considerat o istorie de succes, fiind proaspăt absolvent al unei facultăți tehnice, reușind integrarea cu succes în societate după finalizarea unei măsuri privative de libertare.

Această activitate este prevăzută în cadrul proiectului „ILA – Employability”, coordonat de către Centrul de Reeducare Buziaș. Proiectul este reprezentativ în ceea ce priveşte Abordările Inovative de Învăţare – Competenţe de Bază pentru Angajabilitate, îşi propune promovarea incluziunii sociale şi dezvoltarea competenţelor de angajabilitate ale tinerilor prin elaborarea şi implementarea unui model de formare, caracterizat prin:
(i) Curriculă de formare/metode educaţionale inovative
(ii) Educaţie antreprenorială
(iii) Creşterea ratei de angajabilitate în rândul tinerilor
Prin activităţile proiectului se urmăreşte ca:
- 100 de tineri din centre educative/penitenciare să beneficieze de educaţie pentru dezvoltarea competenţelor de angajabilitate;
- 20 de tineri din centre educative/penitenciare să fie implicaţi în mobilităţi transnaţionale, după punerea în libertate, în cursul cărora competenţele de angajabilitate dezvoltate prin activităţile proiectului să fie validate în piaţa forţei de muncă;
- 140 de educatori din centre educative/penitenciare să fie implicaţi într-un program de formare, certificat printr-un atestat, recunoscut la nivel internaţional, certificat eliberat de o agenţie guvernamentală din Scoția, specializată în învăţământ vocaţional.
Principalele rezultate ale proiectului se regăsesc în produsele care urmează a fi elaborate de către experţi, în cursul celor doi ani de implementare, şi anume:
1. Model inovativ de formare în vederea creşterii şanselor de incluziune socială a grupurilor de tineri aflate în situaţii de risc, prin dezvoltarea competenţelor de angajabilitate.
2. Curriculă de formare şi resurse educaţionale pentru angajaţii din centre educative/penitenciare pentru tineri.
3. Documentar care va reflecta experienţa tinerilor în cursul mobilităţilor transnaţionale.
4. Ghid de implementare şi monitorizare a Modelului de formare şi dezvoltare pentru incluziune prin dezvoltarea abilităţilor de angajabilitate.

Persoană de contact: Alina Zamoșteanu, PhD, Associate Professor/Conferențiar universitar dr., tel. 0723 691933

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro