Timisoara

Imobiliare.ro isi propune sa le garanteze proprietarilor vanzarea

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
964

Voteaza & Distribuie

Descriere

Imobiliare.ro își propune să garanteze vânzarea tuturor apartamentelor promovate pe site/Care este perioada medie de vânzare a unei proprietăți rezidențiale?

Potrivit datelor Imobiliare.ro furnizate prin intermediul platformei Analize Imobiliare, perioada medie de vânzare pentru unitățile locative cu un preț de până la 60.000 de euro (care reprezintă și majoritatea ofertelor pe segmentul vânzărilor de apartamente) este de circa 65 de zile. Pe de altă parte, apartamentele mai scumpe de 100.000 de euro se tranzacționează în medie în 80 de zile, în vreme ce casele „ies din piață” în aproximativ trei luni.

Pe de altă parte, potrivit statisticilor efectuate de Analize Imobiliare, marjele de negociere acceptate de către proprietari variază în funcție de palierul de preț luat ca reper. La modul general, apartamentele din categoria Prima Casă se tranzacționează cel mai aproape de ultimul preț cerut, într-o marjă medie de negociere de 4%. Pentru cele mai scumpe, de peste 100.000 de euro, corecția din timpul discuțiilor cu clientul final este ceva mai ridicată, ajungând la un nivel de 7%. Pe de altă parte, pentru case și terenuri variațiile se situează la o medie de 10% și, respectiv, 16%.

În acest context, cu ocazia Black Friday, Imobiliare.ro își propune să garanteze proprietarilor vânzarea. Anunțurile publicate de proprietari pe Imobiliare.ro în perioada 21 – 28 noiembrie vor beneficia de promovare timp de șase luni. Practic, în schimbul sumei de 10 euro, costul publicării și promovării pentru 30 de zile, un anunț de vânzare sau închiriere poate rămâne activ pe portal timp de o jumătate de an. „Prin această inițiativă, în această săptămână urmărim să atragem 2.000 de anunțuri noi de la proprietari. Statisticile noastre arată că, în actualul context de piață, o perioadă de șase luni de zile este mai mult decât suficientă pentru tranzacționarea unei proprietăți – atât timp cât aceasta este listată la un preț corect, bineînțeles. Acesta este și motivul pentru care, în opinia noastră, oferta de Black Friday reprezintă, de fapt, o garanție a vânzării”, subliniază Viorel Popescu, Product Manager pentru segmentul proprietari.

Despre Imobiliare.ro

Lansat în ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul și cel mai accesat portal imobiliar din România. Portalul a depășit de curând pragul de 900.000 de vizitatori unici pe lună și cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel național.