Timisoara

Implementarea Cadrului de Incluziune a Studentilor cu Dizabilitati: Primii pasi

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 7 ani si 9 luni
Vizualizari
780

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 2 aprilie 201414

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Centrul Euroregional pentru Democraţie (CED) din Timişoara organizează miercuri, 2 aprilie, ora 14, atelierul de lucru „Implementarea Cadrului de Incluziune a Studenţilor cu Dizabilităţi: Primii paşi".
Atelierul este organizat în cadrul proiectului „Dincolo de etichetă: Proiect pentru schimbarea perspectivei asupra dizabilităţii în universităţi”, implementat în parteneriat cu Colegiul Saint Rose din Albany, New York, SUA, pe fondul programului Community Solutions al Biroului de Afaceri Educaţionale şi Culturale din cadrul Departamentului de Stat al SUA.
Evenimentul se va desfăşura în sala 248 a Universităţii de Vest din Timişoara şi îl va avea ca invitat special pe Prof. univ. dr. Richard Pulice, Director al Institutului de Cercetare şi Training Comunitar şi membru al Departamentului de Asistenţă Socială al Colegiului Saint Rose.
Atelierul îşi propune:
  • dezbaterea Cadrului de Incluziune a Studenţilor cu Dizabilităţi pe baza variantei de lucru propuse de CED şi a recomandărilor / sugestiilor făcute de reprezentanţii universităţilor, asociaţiilor studenţeşti şi organizaţiilor neguvernamentale din Timişoara;
  • prezentarea de exemple de bună practică din SUA, în materie de accesibilizare a instituţiilor de învăţământ superior şi cooperare cu organizaţiile neguvernamentale pentru a răspunde cerințelor educaționale speciale ale persoanelor cu deficiențe;
  • oferirea de asistenţă universităţilor din Timişoara pentru implementarea Cadrului de Incluziune şi identificarea de oportunităţi de cooperare cu instituţii de învăţământ superior şi organizaţii de profil din SUA.

Confirmarea participării la eveniment se va face la adresa de email anaclaudia_leu@yahoo.com sau la numărul de telefon 0724 958 908 (persoană de contact: Ana Leu), până mirecuri, 2 aprilie, ora 10:00.
Inițiativa „Dincolo de etichetă: Proiect pentru schimbarea perspectivei asupra dizabilității în universități” se derulează în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014 și își propune să asiste cele patru universități de stat din Timișoara – Universitatea de Vest, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, Universitatea ”Politehnica” Timișoara - în elaborarea și adoptarea unui Cadru de Incluziune a Studenților cu Dizabilități, precum și în luarea de măsuri concrete, pe baza acestui Cadru, pentru îmbunătățirea accesibilității. Cadrul va fi primul document de acest gen din cele patru instituții și va face dovada angajamentului asumat de universități de a oferi oportunități egale studenților cu cerințe educaționale speciale.