Timisoara

IN-Faces

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Apartine de
Galeria Pygmalion (Casa Artelor)
Vizualizari
124

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 16 ianuarie 2020 - Marti 4 februarie 202018:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Expoziția ”IN - FACES” din data de joi, 16 ianuarie 2020, de la Galeria Pygmalion - Casa Artelor Timișoara va fi prezentată de către lector univ.dr. Gabriel Kelemen vicepreşedinte UAP Timișoara, critic de artă.

”IN-FACES” sau “În-Chipuiri” se intitulează noua serie de lucrări de pictură, realizate în tehnica ulei pe pânză sau acrilice pe pânză. Aproape toate lucrările au ca centru de interes chipul care, în viziunea personală, a devenit leit motiv, el se transformă în funcție de stare, de reprezentare sau imaginație. Artistul vine pe simezele galeriei Pygmelion cu un proiect nou, în care portretul dedublat, o expresie a omului modern, contemporan, poartă cu sine tot zbuciumul lumii în care trăiește, lucru care se face prin compozițiile ce se deschid și se închid în jurul personajului/personajelor care apar în lucrări.

De ce închipuiri, de ce chipuri? Chipul transmite emoția sufletească, el este modalitatea de expresie prin care încercăm să ne exprimăm controlul sau, din contra, răbufnirea trăirilor interioare. În el stau laolalța neputința, dezgustul, refugiul, evadarea de zi cu zi. Chipul devine, la fel ca și arta, un trasmițător de emoție care provine dintr-o stare.