Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

La Follia Baroque Ensemble

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 deceniu si 2 luni
Vizualizari
3217

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

LA FOLLIA Baroque Ensemble Timisoara isi propune prin stilul interpretativ bazat pe restaurarea tehnicilor interpretative specifice stilului baroc bivalent sec. XVII–XVIII sa promoveze muzica din aceasta perioada prin concerte, intregistrari, colaborari cu alti muzicieni sau ansambluri, participare la programe guvernamentale, educationale si de binefacere.


Admitand ca punct de referinta configuratia data, ansamblul isi permite sa adopte in functie de repertoriu o geometrie variabila renuntand la unul sau mai multe instrumente sau adaugand altele, specifice epocii barocului. Instrumentele folosite de membri formatiei, sunt replici ale celor construite in epoca. Pentru obtinerea autenticitatii, instrumentistii, toti cu reale virtuti solistice, pun in valoare specializari postuniversitare incluzand o solida documentare filologic–istorica in domeniul muzicii vechi si a tehnicilor de interpretare specifice perioadei 1600–1770 precum si o apreciabila experienta camerala si orchestrala cultivata intr-o indelungata instruire de profil.


Vara anului 2005 marcheaza debutul concertistic international prin colaborarea cu grupul baroc Roma Barocca Ensemble colaborare materializata in prezentarea pe scena lirica italiana in prima auditie mondiala a operei baroce „Decebalo" (scrisa de Leonardo Leo in 1743) care deschide calea spre primele participari internationale la proiecte de opera baroca si colaborari cu scene lirice (Accademia „Santa Cecilia" din Roma, Festivalul international „Mezza Estate"). Invitatia orchestrei de camera italiene „Vox Aurae" ofera cadrul unui turneu in Italia si Spania cu prestigioase concerte incluzand si El Escorial din Madrid si participarea la Festivalul International din Santander.


Participarea la proiectul guvernamental Romania in Advent, precum si oferta de parteneriat al Institutului Cultural Roman pentru proiecte ale ansamblului, au oferit sansa de a canta in spatii de concert exclusive: biserica Saint Severin din Paris, St.John’s sub Castro – Lewes (GB), St. Luke and Christ Church – Londra, Waalse Kerk – Amsterdam, Cathedrale de St. Michel et Gudule – Bruxelles, Eglise St. Michel – Luxembourg.


Ecourile favorabile faciliteaza noi invitatii de a concerta la catedrala Notre Dame des Blancs Manteaux din Paris, catedrala din Amiens, Theatre du Chateau din Eu Auditoriumul muzeului dantelariei din Callais, U.S.A. la: Wayne State University, Detroit; The Public Library, Troy; The State University, Cleveland, The Kirk On The Hill, Bloomfield Hills, Guarnerius Foundation, Beograd, The Throne Hall of theWawel Royal Castle, Krakow, biserica Saint Louis en l’Ile, Paris.


Importanta pentru activitatea grupului a fost participarea la cursurile master ale Mirei Glodeanu si a lui Bruno Cocset la Academie de Sable, ale lui Richard Gwilt (London Baroque) la Ringve Summer Mastercourses, cooptarea in „La Follia" a flautistului francez Jean-Pierre Menuge, a theorbistului Andrej Jovanic precum si colaborarea cu muzicieni de renume ca Jaap Schroder, Alison Bury, Henrietta Wayne (Orch. Of the Age of Enlightenment, The English Baroque Soloists), Roy Mowatt (The Parley of Instruments, Hanover Band), Jennifer Morsches, Elisabeth Bradley (Ensemble Florilegium), David Blackadder (The Academy of Ancient Music, King’s Consort), Nicolette Moonen (Presedinta Societatii Bach, Londra).


Agenda de concert a mai cuprins participarea la festivitati si concerte de binefacere ale unor organizatii non-profit, un recital la inaugurarea postului BBC la Timisoara, inaugurarea sinagogii din Sighisoara, onorarea invitatiei Primariei orasului Timisoara de a sustine in calitate de ambasadori culturali doua concerte la Burger Saal, Primaria din Karlsruhe, un turneu al bisericilor Ordinului Templier din zona Bordeaux – Perigord. Ansamblul baroc timisorean a raspuns si invitatiilor de participare la prestigioase festivale internationale: Festivalul International‚ "Timisoara Muzicala", Festivalul International de muzica veche din Miercurea-Ciuc, Festivalul International al Muzicii de Camera – Brasov, „Festivalul International Toamna Clujeana" organizat de Filarmonica din Cluj, „Festivalul Etnic" Sighisoara, American - Romanian Festival 2007 Edition – (Detroit, U.S.A.), Festival des Ecrins, 2007, 2008 (Vallouise, France)


Ansamblul La Follia a cedat toate drepturile asupra primului sau CD inregistrat in Franta in 2006, organizatiei umanitare „Experts Comptables Sans Frontieres". Intregul beneficiu rezultat din vanzarea CD-ului finanteaza acum actiuni umanitare in sectoare sociale, sanitare si de invatamant din Africa de Est.


Membrii ansamblului infiinteaza in anul 2007 „Societatea Musica Antica". Cu sprijinul Consiliului Local si al conducerii filarmonicii Banatul, Societatea Musica Antica a organizat in perioada 7-14 Mai 2008 Editia I a Festivalului de Muzica Veche Timisoara si in perioada 18-20 Julie 2008 Editia I a Festivalului de Muzica Veche Brebu Nou.


Prin participari internationale de inalta tinuta artistica programate pentru anul 2009 Societatea Musica Antica urmareste inscrierea acestor doua festivaluri in familia marilor festivaluri europene de muzica veche. Concomitent cu desfasurarea festivalelor, Societatea Musica Antica va asigura logistica desfasurarii de cursuri master (canto, instrumentale, dans renascentist si baroc). Sustinerea acestor cursuri master va fi asigurata prin prezenta unor nume consacrate in esalonul de varf al vietii muzicale occidentale prefigurand participarea internationala a studentilor la aceste cursuri.


Proiectele ansamblului pentru perioada urmatoare inscriu inregistrarea unui CD cu o casa de discuri din S.U.A., onorarea invitatiilor de a participa la mai multe festivaluri internationale, turnee in Taiwan, Polonia, S.U.A, Ungaria, Serbia, Croatia, Marea Britanie, Franta si Germania.


Ansamblul "La Follia" cauta sa restaureze o conceptie expresiva, vie, sincera, caracteristica spiritului baroc, ghidata de o documentare precisa si o experienta confirmata in concert dar mai mult decat orice de placerea de ‘intalnire’ prin intermediul muzicii.




COMPONENTA


Codrin Emandi: A absolvit Academia Nationala de Muzica din Bucuretsi in anul 1977.


A acumulat o vasta experienta lucrand cu orchestele de camera: Camerata, Collegium Musicum din Bucuresti, si apoi cu Orchestra Internazionale d’Italia, Europa Symphony Vienna, Hiroshima Hope Orchstra, National Taiwan Orchestra. A fost membru al orchestrei operei din Timisoara. In prezent este membru al Filarmonicii Banatul, Timisoara.


In anul 2005 formeaza La Follia Baroque Ensemble Timisoara iar in anul 2007 infiinteaza Societatea Musica Antica.


Diana Emandi: Absolventa a Facultatii de Muzica din Timisoara in anul 1996. A urmat cursuri de vioara cu Peter Csaba la Szombathely, Ungaria. A fost membra a orchestrei operei Timisoara iar in prezent este membra a Filarmonicii Banatul Timisoara.


Din anul 2005 este membra a ansamblului baroc La Follia, Timisoara si din anul 2007 membra a Societatii Musica Antica.


Valentina Peetz: A absolvit Facultatea de Muzica din Timisoara in anul 1995. In prezent este lector universitar la Facultatea de Muzica din Timisoara si doctorand in muzica.


Din anul 2005 este membra a ansamblului baroc La Follia, Timisoara si din anul 2007 membra a Societatii Musica Antica


Ciprian Campean: Este absolvent al Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca. A sustinut recitaluri in tara si in Ungaria, Germania, Olanda. Este membru al Ansamblului Baroc "Transylvania" din Cluj-Napoca, alaturi de care a sustinut numeroase concerte si a inregistrat trei CD-uri.


In prezent, este violoncelist in Orchestra Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca.


Din 2007 este membru al ansamblului baroc La Follia si din anul 2007 membru al Societatii Musica Antica.


Andrej Jovanic: Este absolvent al Royal Academy of Music din Londra specializare in interpretare istorica la lauta renascentista si teorba. A castigat mai multe premii incluzand Royal Academy of Music Early Music Price, Rickerdike Allen Award, Hellen Eames Price. A cantat cu mai multe ansambluri de muzica veche de renume incluzand The Orchestra of The Age of Enlightenment, English Cornett and Suckbutt Ensemble, Hanover Band, Musica Secreta, Concordia s.a., concertand in Sali de prestigiu ca: Wigmore Hall, Queen Elizabeth Hall, St. Martin in the Fields. Din 2007 devine membru permanent al ansamblului baroc La Follia.




COLABORATORI:


Jean Pierre Menuge: Dedicand flautului, muzicii vechi si constructiei de clavecine o pasiune de lunga durata Jean-Pierre Menuge s-a perfectionat in acelasi timp in preajma maestrilor englezi si olandezi. El are la activ foarte multe concerte atat in Franta unde este invitat la festivaluri de muzica veche ctt si in Anglia, Germania, Olanda, Belgia, Elve]ia, Ungaria si Polonia unde conduce de mai mult de 10 ani un curs de interpretare sub egida Ministerului Culturii. A fost numit Professor Hororis Causa al conservatorului Fr. Chopin din Cracovia. Jean-Pierre Menuge a concertat alaturi de foarte multi muzicieni de prestigiu ca: James BOWMAN si Jaap SCHRODER. A colaborat in productii cinematografice (George Dandin, Louis, Enfant Roi de Roger Planchon) si chiar a inregistrat pentru Comedie Musicale, Les Dix Commandements. Activitatea lui concertistica si pedagogica este completata si de marea maiestrie recunoscuta in constructia de clavecine, replica ale unor instrumente celebre aflate in colectia muzeelor europene.


Ion Minoiu


Ion Minoiu a absolvit Universitatea de Muzica - Bucuresti in 1994. In 1996 a obtinut Diploma de Studii Post-universitare si in 1997 Masteratul in Muzica veche - (cercetare aplicata si vioara baroca) la Royal College of Music - Londra (clasa prof. Andrew Manze). In 1999 a obtinut Diploma de studii post-universitare avansate in dirijat de orchestra la Royal College of Music, la clasa prof Neil Thomson.


A absolvit si Institude for Orthodox Christian Studies - University of Cambridge in 2004.


Intre 1989 si 1991 Ion a fost membru al orchestrei de camera "Virtuozii din Bucuresti". In 1994 si 1996 a fost membru al Orchestrei Baroce a Uniunii Europene. Din 1995 este membru al Orchestra of the Age of Enlightenment. In prezent este membru al orchestrei de perioada Hanover Band. A cantat de numeroase ori atat cu formatii ca Florilegium, English Baroque Soloists, Amsterdam Baroque Orchestra, London Strings, cat si cu formatii camerale ca Purcell Quartet. Ion a sustinut recitaluri de vioara baroca solo sau a lider al unui grup propriu de muzica de camera atat la St John Smith Square sau St Martin in the Fields in Londra, cat si la Sala de concerte a Radiodifuziunii Romane de la Bucuresti. Ion a dirijat Orchestra de Camera Radio la Bucuresti si diferite filarmonici din Romania. Intre 2001 si 2003 a efectuat impreuna cu Prof Neil Thomson de La Royal College of Music numeroase expeditii etnomuzicologice in Romania (sponsorizate de fundatia Ratiu si de catre Royal College of Music), in urma carora a rezultat o considerabila arhiva audio, video, fotografica. Din 1995 pana in 2005 a fost psalt la Biserica Ortodoxa Romana din Londra, iar din 2005 este psalt la catedralele Aghia Sophia si St. Andrew din Londra.


Pe baza bogatei arhive personale Ion a sustinut conferinte-recital la British Museum si la Institutul Cultural Roman din Londra, in cadrul festivalurilor Pro Patrimonio. Ion a alcatuit si diferite programe la Radio Romania Cultural, in care a vorbit despre diverse stiluri muzicale, precum baroc, clasic, folcloric. In 2007 a fost invitat sa conferentieze si sa conduca un grup psaltic la Institute of Orthodox Christian Studies din Cambridge.


Erich Turk: Erich Türk a fost organist si dirijor de cor la Biserica Evanghelica din Medias. In prezent este lector universitar la Academia de Muzica "Gh. Dima" din Cluj, unde preda orga, clavecin, bas cifrat si muzica de camera. A studiat orga la Cluj (cu Ursula Philippi) si la Viena (cu Mihai Radulescu), iar clavecinul cu Ilton Wjuniski si Gordon Murray. A participat la numeroase cursuri de maiestrie in Germania, Franta, Elvetia, Portugalia si la Moscova. In calitate de solist, dirijor de cor sau membru al unor formatii de muzica de camera are o bogata activitate concertistica, iar in 2000 este laureat al concursului international de orga "J.S. Bach" din Bruges (Belgia). In 2004 obtine titlul de doctor in muzica cu calificativul "magna cum laude".



Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro