Timisoara

Infestarea cu soareci si gandaci

Infestarea cu soareci si gandaci

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Apartine de
RDA Top
Vizualizari
583

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ne dorim sa nu fim deranjati de rozatoare sau gandaci. Din acest motiv specialistul care se ocupa de deratizare si dezinsectie ne-a dat cateva indicii si sfaturi pentru a putea sa fim feriti de invazia nedorita a ,,musafirilor,, nepoftiti.

1. Diagnostic - primul indiciu ca exista o infestare de soareci sau sobolani sunt excrementele.
Alte indicii sunt: prezenta orificiilor, obiecte roase (recipiente, ambalaje, alimente, mobilier, textile) sau pur si simplu prezenta lor.

2. Biologia si habitatul sobolanului - sunt rozatoare de aprox 250 gr (adulti), fiindagili si au un caracter neincrezator. Sunt capabili sa penetreze prin spatii reduse si prezinta o capacitate notabila de reproducere. Aceste rozatoare consuma o medie zilnica de 30 gr mancare. Sunt omnivori.
Spre deosebire de soareci, sobolanii au nevoie constant de apa pentru a supravietui. Sobolanii sunt animale constituite in nuclee familiare formate dintr-un mascul dominant, cateva femele si tineri. In orase, habitatul lor este sistemul de canalizare.

3. Gandacii - se estimeaza, actual in jur de 3000 de specii dintre care doar cateva reprezinta infestari pentru mediul urban.
Principalul motiv care justifica preventia si controlul infestarii este relationat cu posibilul pericol pentru sanatatea publica. Multe dintre aceste insecte traiesc in canalizari, ceea ce determina transportul de agenti infectiosi si parazitari in drumul lor spre apartamentele noastre.

Cele mai eficiente masuri de preventie sunt:
- pastrarea mancarii in cutii sau pungi de plastic
- curatirea tuturor resturilor de mancare si scurgeri de lichide de forma imediata
- retragerea imediata a apei, mancarii si resturilor de excremente ale mascotei dvs
- pastrarea rezidurilor in pubele de gunoi, ermetic inchise
- nu lasati lichide in galetile de gunoi pe timpul noptii
- curatiti resturile de mancare de sub frigider sau de pe perimetrul bucatariei.

Pentru servicii de deratizare si dezinsectie apelati cu incredere la firma RDA Top